Tel Aviv en önemli ‘start-up’ şehirleri arasında

Wired teknoloji dergisinin son sayısında yayınlanan listeye göre Tel Aviv Avrupa’nın en önemli ‘start-up’ şehirleri arasında yer alıyor

Dünya
21 Eylül 2011 Çarşamba

Start-up Şehirleri’ arasında önemli bir yerde. Teknolojik anlamda sürekli yenilikler üreten şehirlerin sıralandığı listede İsrail, ICQ, kablosuz internet erişimi teknolojileri, USB taşınabilir bellek gibi yaygın kullanılan icat ve yazılımları ile listede yerini alıyor. Google, Microsoft, Oracle, Intel gibi dünya devi şirketlerin araştırma departmanlarının İsrail’de olduğuna dikkat çeken dergi, İsrail’in ‘Silikon Vadisi’ olarak adlandırılan teknoloji şirketlerinin yoğun olduğu bölgesini Kaliforniya’da bulunan ‘Silikon Vadisi’nin en önemli rakiplerinden biri olarak tanıtıyor. Listede Tel Aviv dışında, Amsterdam, Moskova, Paris, Stockholm, Talin, Barselona, Helsinki ve Berlin yer alıyor.

İsrail GSMH’sının yüzde 4,5’unu araştırma ve geliştirmeye ayırarak bu alanda dünyada bir numara olmayı sürdürüyor. İsrail’in 2010 yılındaki teknoloji ihracatı ise 28,5 milyar dolar olarak açıklandı.