Fransa Müslüman Cemaatinden Hamas'a çağrı: ‘Gilad Şalit’in çilesine son verin’

Dünya Yahudi Kongresi, Gilad Şalit’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan Fransa Müslüman Cemaati’ne teşekkür etti.

Dünya
21 Eylül 2011 Çarşamba

 Fransa Müslüman Cemaati’nden Hamas’a çağrı:

Fransa Müslüman Cemaati,  Hamas tarafından kaçırılan ve 1900’ü aşkın gündür esir tutulan İsrailli asker Gilad Şalit’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Dünya Yahudi Kongresi Başkan Yardımcısı Marc Schneier, Şalit’in serbest bırakılması için çalışan Fransa Müslüman Cemaati liderlerini teşekkür etmek ve kaçırılan askerin babası ile bir araya getirmek üzere ağırladı. 

Elysée Sarayı’nda, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile görüşen Gilad Şalit’in babası Noam Şalit, bu görüşmenin ardından, Şalit’in tıbbi tedavi alabilmesi, ailesi ve arkadaşlarına kavuşabilmesi için Hamas’a yapılan çağrıya destek veren Fransa Müslüman Cemaati’nin 15 temsilcisi ile bir araya geldi.  

Geçtiğimiz Ağustos ayında, ABD Kongre üyesi Andre Carson, Keith Ellison ve Amerika Müslüman Cemaati liderleri de benzer bir adım atıp, Hamas Lideri Halid Meşal’e, Şalit’in beş yıllık çilesini sona erdirmesi çağrısında bulunmuştu.  Eylül ayı başında New York’ta gerçekleşen, Amerika Müslüman Cemaati liderlerinden İmam Faysal Abdul Rauf ve Noam Şalit buluşmasında, Haham Schneier, Dünya Yahudi Kongresi öncülüğünde Naom Şalit ile Fransa Müslüman cemaati liderleri arasında bir toplantı organize edeceğini duyurmuştu.

NEW YORK 7 EYLÜL’Ü  ‘GİLAD ŞALİT GÜNÜ’  İLAN ETTİ

New York Şehir Konseyi 7 Eylül’ü, Hamas tarafından beş yıl önce kaçırılan İsrailli asker adına, ‘Gilad Şalit Günü’ ilan ettiler. Kaçırılan askerin babası Noam Şalit, esaretteki oğluna yardım edebilecek insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile New York’ta görüştü. New York Şehir Konseyi üyeleri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Hamas arasında en kısa zamanda bu konuda bir anlaşmaya varılmasını istediklerini belirttiler. San Francisco da 28 Ağustos’u ‘Gilad Şalit Günü’ ilan etmişti.