ABD’de sinagog saldırıları

ABD’nin New Jersey Eyaleti’nde bir ay içinde yapılan dördüncü saldırıda bir haham yaralandı. Sinagog yetkilileri güvenliği arttırmayı planlıyor

Dünya
18 Ocak 2012 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta alev bombası ile saldırılan New Jersey’deki Rutherford Sinagogu’nda ibadet etmekte olan bir haham yaralandı. Ay içinde yaşanan dördüncü saldırı sonrası birçok sinagog yöneticisi güvenlik önlemlerini gözden geçireceklerini açıkladı. Yöneticiler Paramus’ta yapılacak Kuzey New Jersey Yahudi Federasyonu toplantısında emniyet mensupları ve yetkililerle bir araya gelerek güvenliği masaya yatıracaklar.  Sinagoglara yapılan saldırılar ile ilgili olarak bilgi ileteceklere İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League, ADL) 2,500 dolar para ödülü sunuyor.

Yahudi liderler sinagogların hali hazırda güvenlik sistemleri, özel camlar, kamera sistemleri ve istenmeyen ziyaretçiler için önlemlere sahip olduğunu belirtiyor. Emanu El Sinagogu’nun Hahamı David Seth Kisher, bu olaylara karşı Yahudilerin maalesef hazırlıklı olduğunu ifade ederken “bu inancımız yüzünden saldırıya uğradığımız ilk zaman değil, maalesef güvenlik algısı DNA’larımıza işlemiş durumda, her yerde güvenlik uyguluyoruz” dedi.