Katy Perry’nin babası özür diledi

Dünya
18 Ocak 2012 Çarşamba

Pop müziğin yıldızlarından Katy Perry’nin babası Protestan rahibi Keith Hudson, geçen hafta Ohio’daki bir kilisede verdiği antisemit vaazdan dolayı özür diledi.

Keith Hudson, antisemit olmadığını belirterek, vaazda kullandığı Yahudi ve para hakkındaki önyargılı ifadelere yol açan kelime seçimi sebebiyle duyduğu pişmanlığı ifade etti. Hudson, “Geçmişte Yahudilerle yönelik antisemitizmin kökleşmiş olan en kötü imgelerini kullandım ki bu imgeler o zamanlar onların yargılanmasına ve öldürülmesine sebep olmuştu. Ne anlama geldiklerini düşünmeden onları kullandım. Yahudi arkadaşlarıma verdiğim zarardan ötürü özür dilerim. Tanrı’nın yardımıyla bir daha olmayacak” diye devam etti.

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League, ADL) Ulusal Direktörü Abraham H. Foxman, “Keith Hudson’un bu olaydaki pişmanlık duygularında samimi olduğunu düşünüyorum. Anlaşılıyor ki Hudson kelimelerinin gücünü şimdi fark ediyor. Kilise kürsüsünü antisemitizm karşıtı öğretilerde bulunmak ve öğütler vermekte kullanmalı” dedi.