2012’de sevgiyle dolmak için ilk fırsat

‘Sabah uyandığımda sıradan bir gündü. Buraya geldim enerjiyle doldum. İçinde en ufak bir art niyet barındırmayan sohbetler ettim, sevgiyle dolu yemekler yedim. Çok mutluyum.’

Yaşam
18 Ocak 2012 Çarşamba

Sidni KOHEN


Onları dinlemek, onlarla beraber vakit geçiriyor olmak o kadar huzur doluydu ki leziz yemekleri anlatmayı neredeyse unutuyordum. Nil ve Reyzi’nin beraber servis ettiği tavuk, pilav ve kroketleri afiyetle yedik. Sonrasında bize gatosalam ve çay, kahve ikram ettiler. Bu sevgiyle pişen yemekleri kimler yemeye geliyor diye sorunca anladım ki, artık sabit müşterileri oluşmuş ama daha fazlasına ihtiyaçları var. Mustafa Sarıgül’ün bağışladığı, devlete ait mekâna, kira ve aylık gider faturaları ödemiyorlar. Fakat henüz yemek masraflarını karşılayabilecek kadar çok müşterileri yok. Hepimiz ayda bir kere uğrasak, sevgiyle dolsak; hem onlar, hem de bizler için çok güzel bir ilerleme olur.

Sevgi dolu gençler için birkaç proje daha var... Down Cafe’yi daha uğrak bir yere dönüştürmek amacıyla bir galeriye çevirmeyi planlıyorlar. Tüm duvarları baştan aşağıya resimlerle donatacaklar. Eserlerini sergilemek ve satışa sunmak isteyen sanatçıları dört gözle bekliyorlar.

Yine, sevgili cafelerine hareket getirmek amacıyla hafta içleri 9.00-16.00 arası açık olan Down Cafe, özel okazyonlarınız için ne zaman isterseniz açılmak üzere sizleri bekliyor. Mesela Nil’in annesi Burgaz Reunion Parti’yi Down Cafe’de gerçekleştiriyor.

Son olarak da Mustafa Sarıgül’den aldıkları bir söz var. Nişantaşı civarında; daha merkezi bir yerde, down sendromlular için büyük bir kompleks. Onlar için çalışma ve yaşam alanı olacak. Ben de bu söz gerçekleştiği gün orada, onlarla olacağıma söz veriyorum.

2012’den beklentiler okuduğum kadarıyla hep pozitif. Serdar Turgut, 2012’nin mutluluk ve uzlaşma yılı olacağından, Türkiye’nin lider ülkeler arasına girebileceğinden bahsediyor. Elif Şafak 2012’den barış bekliyor; İvo Molinas ise “Başkaları için de nefes almaya başladığımız gün yalnızlaşmanın sonu gelecektir, bir daha var olmayacakmışçasına,” diyerek; 2012’den, insanların sadece bencil arzuları için hareket ettiği bir dünyadan çıkabilmelerini diliyor sanki.

Kendi çıkarlarımızı düşünmeden, sadece başkaları için attığımız her adım, dünyanın güzelleşmesinde rol oynayacaktır. 2012’de bu amacı gerçekleştirmeye Down Cafeyi ziyaret ederek başlayalım, bir nefes de onlar için alalım. Hemen o gün, kendi barışınıza, zira dünya barışına bir adım yaklaştığınızı hissedeceksiniz..

Down Cafe

Tel: (0212) 216 66 64

Gülbağ mahallesi, Celalsururi sokak no:1 Mecidiyeköy