İsrail tıp şirketi: ‘2017’de kanser aşısı kullanıma girecek’

Sağlık
16 Ocak 2012 Pazartesi

İsrail’in bio-teknoloji şirketi Vaxil Bio Therapeutics’e göre,  2017 yılında klinik deneylerinin bitmesi planlanan kanser aşısı, genetik olarak bu hastalığa meyilli kişilerin kanser olma risklerini yüzde 90 azaltacak.

2006 yılında Dr Lior Carmon tarafından kurulan Vaxil Şirketi hali hazırda geliştirmiş olduğu kanser aşısının Kudüs’teki Hadassah Hastanesi’nde klinik deneylerini yapıyor.

Bilindiği gibi tıbbi bir ilaç veya aşının insanlarda kullanılmak üzere ticari olarak piyasaya sürülmesi ve yan etkilerinin en aza indirilmesi prosedürleri bazen yıllar alabiliyor.

Şu anda bulunan aşı kan kanserine karşı test ediliyor.

Eğer hastalardaki başarı yüzdesi klinik testlerde artarsa aşının içindeki maddenin geliştirme teknolojisi her tür kansere uygulanabilecek.

Kullanılan bio teknolojik yöntem, her insanda bulunan bağışıklık sisteminde değişiklik yaparak çalışıyor.

Vücutta kanserli dokular, hastanın bağışıklık sisteminde olan bir hatadan kaynaklanıyor.Vücut kanser olduğunu bildiği halde, hastalıklı dokuyu üretmeye devam etmesine rağmen bağışıklık sisteminin bundan habersiz olması dolayısı ile yayılıyor.

Yeni bulunan teknik, T- hücreleri denilen bağışıklık sistemi hücrelerine kanserli dokuyu bul ve yok et emri vermek üzerine kurulu.