Angelina Jolie ve Brad Pitt Holokost Müzesi’nde

“Biz bu kadar kötü müyüz ki yok edilmemiz gerekiyor” Yönetmenliğini Angelina Jolie’nin yaptığı, Bosna Savaşı’nı anlatan ‘Kan ve Bal Ülkesinde’ filminin tanıtımı Washington Holokost Müzesinde yapıldı.

Şalom
13 Ocak 2012 Cuma

Hollywood’un ünlü çifti, Jolie’nin ilk yönetmenlik denemesi olan ve konusu Bosna’daki savaşta geçen bir aşk hikâyesini anlatan filmi, ‘Kan ve Bal Ülkesinde’yi tanıtmak için Washington D.C.’deydi.

Jolie filminde, savaş öncesinde sevgili olan iki insanın iç savaş sırasında iki düşman olarak karşılaşmalarını ve siyasi propagandanın iki aşığı nasıl etkilediğini anlatıyor.

Filmin, Washington Holokost Müzesi’ndeki gösterimi için şehre gelen çift önce Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama ile görüştü. Sonra Holokost Müzesi’ni gezen Jolie, İsrail’in Kanal 10 TV’si muhabiri Gil Tamari’nin sorularını yanıtladı.

Tamari, dünyanın en ünlü film yıldızına zaten kısıtlı olan zamanda en önemli soruyu doğrudan sordu: “İleride kendinizi İsrail-Filistin sorunu hakkında da film yapacak biri olarak görüyor musunuz?”

Jolie’nin cevabı ise, “Oralarda hiç uzun zaman geçirmedim, daha çok zaman geçirdiğimde bu konuda fikrimi söyleyebilirim,” oldu.

Söyleşi şöyle devam etti:

Tamari : “Gidip oraların sorunlarını yerinde incelemek istediniz mi?

Jolie: “Evet elbette, şimdiye kadar bunu niye yapmadığım konusunda özürüm yok zaten”…

Tamari: “Ortadoğu’daki sorunları çözmek konusunda hiç herhangi bir fikriniz oldu mu?”

Jolie: Keşke size verebileceğim kusursuz bir cevabım olsaydı… Ama yok… Tek söyleyebileceğim çözüm veya yardımın az da olsa bir parçası olmak istiyorum…