Türkiye, Mavi Marmara davasını geri çekti mi?

Bir İsrail gazetesinde yer alan, Türkiye’nin Mavi Marmara baskını nedeniyle İsrail’e açtığı davalardan vazgeçtiği haberi, Cuma akşam saatlerinde Türkiye Dışişleri tarafından yalanlandı.

Şalom
13 Ocak 2012 Cuma

ABD kaynaklarına göre, Ankara’da Mavi Marmara ile ilgili görevlendirilen başsavcı, İsrail askerlerine açtığı davayı ve hukuki prosedürleri süresiz olarak durdurma kararı aldı.

İsrail'in Yedioth Aharonot Gazetesi'nin  haberine göre, ismini vermek istemeyen ABD dışişleri yetkilisi Ankara’daki ilgili savcılığın politik yönden çok hassas olan davayı daha fazla basına malzeme olmamak için düşürmüş olabileceğini savundu.

Siyasi otoriteler Ankara’nın davadan vazgeçmesinin ardında ABD’nin iki ülkenin ilişkilerini düzeltmek için yoğun çabasının ve İsrail’in Türkiye’ye ikili ilişkileri düzeltmek için gönderdiği özel elçi David Meidan’ın büyük rolü olduğunu belirtiyor.

Ancak akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiye'nin, Mavi Marmara filosuna düzenlenen saldırı ile bağlantısı olan İsraillilere açtığı davaları askıya aldığına ilişkin iddiaları yalanladı.