İsrail Ordusu Acil Servisi: “Yüzde 70 Filistinlileri tedavi ediyoruz”

Dünya
10 Ocak 2012 Salı

İsrail Savunma Kuvvetleri’ne bağlı Samaria Bölgesi Acil Servis Ekibi tıbbi müdahale olaylarında yüzde 70 Filistinlileri tedavi ettiğini açıkladı.

Samaria Acil Servis Ekibi her ne kadar İsrail Savunma Kuvvetleri’ne bağlı olsa da bulunduğu konum itibari ile daha çok Arap nüfusun yaşadığı bölgede her tür ilk yardım çağrısına, sivil asker ayırt etmeden gidiyor.

10 yıl evvel kurulan Askeri Acil Servis bugün bölge halkının zor durumlardaki kurtarıcısı olmuş.

Ekip komutanı ve ilkyardım uzmanı Çavuş Elad Golan yaptığı açıklamada, “Bölgenin büyük merkezlere uzaklığından dolayı ihtiyaç halinde asker-sivil, Filistinli-Yahudi ayırmaksızın herkese hizmet veriyoruz” dedi.

Ekip hemşirelerinden Gal da, bir keresinde terör eylemi sonucu yaralanan askeri ve onu yaralayan saldırganı aynı anda, yan yana tedavi ettiğini, hislerinin o anda sadece hayat kurtarmak olduğunu, kimin Filistinli kimin İsrailli olduğunu düşünmenin günah olduğunu dile getirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri hemşiresi Gal sözlerine şöyle devam etti: “Sonuçta hepimiz insanız. Geçenlerde aldığımız sivil bir acil çağrıya gittiğimizde, yaşlı bir Filistinliyi hayata döndürmek için tam 15 dakika kalp masajı ve suni solunum yaptık. İlk kalp sinyalini duyduğumuzda tüm ekibin ve ailesinin yüzündeki gülümsemeyi asla unutamıyorum.”