Talmud Tora Caddebostan’ın Hanuka faaliyeti

Toplum
4 Ocak 2012 Çarşamba

27 Aralık Salı günü Talmud Tora’nın, Caddebostan Bet-El Sinagogu’nda kadınlara yönelik düzenlediği Hanuka faaliyeti oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleşti.

Katılımcılar, Hanuka müzikleri eşliğinde, Ressam Jackie  Arditty’nin yağlı boya resimleri ve İzzet Bana’nın Hanukiya koleksiyonundan oluşan sergiyi gezdiler ve beğenilerini dile getirdiler.    Lezzetli bayram yemeklerinin ikram edildiği günde, Hanuka ve mucizelerinin konu edildiği  eğitici ve keyifli bir sunum gerçekleşti. Sunumun bir bölümünde zeytinyağı yapımı hakkında kısa bir bilgilendirme de yapıldı. Son olarak Yahudi değerlerinden bazıları belirlenip, grup çalışması yapılarak faaliyete interaktif bir boyut kazandırıldı. Ardından tüm hanımlar kendileri için veya sevdiklerine armağan etmek üzere, değişik aromalardan oluşan yağlarla aromatik peelingler hazırladılar.

Faaliyete katılanlar hanımlar  bu anlamlı günde hem bilgilendiler, hem de keyifli anlar yaşayarak, sembolik olarak yakılan hanukiyanın ışıkları eşliğinde, güzel anılarla ayrıldılar.