Hanukiya Süsleme Yarışması

27 Aralık Salı akşamı Dostluk Yurdu Derneği’nin Geleneksel 4. Hanukiya süsleme yarışmasının ödül töreni Amram Oditoryumu’nda gerçekleşti

Toplum
4 Ocak 2012 Çarşamba

Üç kategoride yarışan yarışmacıların eserleri jüri tarafından değerlendirildi ve törende ödüller sahiplerini buldu.

Yetişkinler kategorisinde birinciliği Lina Doğan Gaon, ikiciliği İzi Bahar, üçüncülüğü  Fortüne Koç, gençler kategorisinde birinciliği Joy İris Levi, ikinciliği Pelin Kamhi –Betül Yohay, üçüncülüğü Dani Salti kazandılar.

Minikler kategorisinde ise Serim Koen birinciliğe, Suzi Nazra ikinciliğe ve Alya Bahar süsledikleri hanukiyalarla üçüncülüğe layık görüldüler.

Hanukiyaların sergilendiği fuayede Hanuka Bayramı’na özel ponçikler ikram edildi. Hanuka’nın son gecesine denk gelen törende başta Hahambaşı Rav İsak Haleva olmak üzere, Aşkenaz Cemaati Başkanı Binyamin Poluman, Dernekler Masası Başkanı Yaşar Bildirici,  Rav İzak Alaluf,  DYD Başkanı İzi Doenyas, Seyfi İşman  ve dernek yönetim kurulu üyeleri  tarafından Hanukiya dualar eşliğinde yakıldı.

Dostluk Yurdu Derneği’nin dram ve müzikal öğrencileri Judeo Espanyol  şarkılar ile sahne aldılar. Yıldırımspor gençlerinin de hazırladıkları  dans gösterisi ve DYD’nin Latin dans grubu, hocaları Yuri Merzok  ile sahnede sergiledikleri performanslarıyla büyük alkış topladı.