UÖMO Anne & Baba Okulu 2. dönem mezunlarını verdi

Ulus Özel Musevi Okulları’nın geçtiğimiz yıl bir ilke imza atarak 0-3 yaş aralığındaki çocukları olan aileler için Ekipnormarazon’un uzman psikologları ile işbirliği yaparak açtığı Anne & Baba Okulu bu yıl Aralık ayında ikinci dönem mezunlarını verdi.

Toplum
4 Ocak 2012 Çarşamba

Seminerlere katılan 0-3 yaş aralığında çocukları olan anne ve babalar, 5 hafta boyunca Ekipnormarazon uzman psikolog ve pedagoglarından farklı konularda bilgiler aldılar, diğer anne ve babalarla birçok konuda ortak yanlarını keşfedip paylaşma imkânı buldular.

Seminerin son haftasında ise Anne Baba Okulu sertifikalarıyla mezun oldular. Programa duyulan ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirten UÖMO İdarecileri “Geçtiğimiz yıl 0-3 yaş çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığımız Anne-Baba Okulu’nu bu yıl yine Ekipnormarazon uzman psikologları ile Aralık ayında gerçekleştirdik. Anne ve babaların programa gösterdiği yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyuyoruz. 5 hafta boyunca programa katılan veliler Ekipnormarazon uzman psikologları ile; ‘Büyükanne-büyükbabaların yetiştirdiği çocuklar nasıl davranışlar gösteriyor?’, ‘Gözyaşlarına katlanmalı mıyım?’,  ‘Başarının anahtarı: sağlıklı güven ilişkisi, bağlanma ve ayrılma mı?’, ‘Onunla ne kadar oynamalıyım?’ , ‘Çok oyuncağı var ama tercihleri hep aynı: Takıntılı mı?’,  ‘Ailede şiddet öğretilir mi?’, ‘Nereye kadar sevgi, nereye kadar disiplin?’, ‘Çocuklara neler oluyor? Neden bu kadar kaygılı oluyorlar?’ vb gibi daha birçok konularda bilgiler aldılar. Ayrıca seminer dizimizin ilk haftasında çocuklarımızı yetiştirirken her zaman yanımızda olan en büyük destekçilerimiz anneanneler ve babaanneler de özel konuklarımız oldu. Mutlu çocuk, sağlıklı aile iletişimi için bu çalışmaları arttırmayı ve farklı yaş grupları için de yapmayı planlıyoruz” dediler.

2011 2.Anne & Baba Okulu konu ve konukları: 

 Prof. Dr. Norma Razon-Yaşamın ilk üç yılında neler oluyor?, Uzm. Psikolog Dan. Yaprak Veziroğlu  0-3 yaş döneminde kurulan bağın çocuğun gelişimine etkileri Uzm. Psikolog F.Nur Tatari Hayatın provası: Oyun Uzm. Pedagog Hakan Emanetoğlu Beyin kaslara hükmeder; bu başkasının beyni olsa bile Psikolog Dan. - Pedagog Aysun Ercan Sevgi ve disiplin dengesi konularını velilerle interaktif bir ortamda paylaştılar.