‘Şeytan Prada Giyer’ Sindirella olacak

Kültür
2 Ocak 2012 Pazartesi

Ünlü Hollywood filmi ‘Şeytan Prada Giyer’in Yahudi senaryo yazarı Aline Brosh McKenna tarz değiştiriyor.

 İsrail Kurtuluş Savaşı gazisi bir babanın kızı olan McKenna, şimdiye kadar hep romantik komedi türünde filmler yazdığını, artık kalemini 1930’ların Amerikan sınıf çatışmalarını ve idealist insanlarını anlatan siyah beyaz filmlerini yeniden canlandırmak için kullanacağını belirtti.

McKenna yıllar evvel Hollywood’da sinema okulunda ilk yazdığı romantik komedi türündeki film senaryosu ile hocalarını şaşırtmıştı.

McKenna’nın ilk senaryosunda, bir kadın aranan bir suçlu olduğunu bilerek bir adam ile çıkıyor ve ona aşık oluyor, daha sonra aşık olduğu adamın aslında gizli bir FBI ajanı olduğu ortaya çıkıyordu.

O zamanlar hocaları ve film endüstrisini şaşırtan bu ilk ‘romantik komedi’ fikri daha sonra Hollywood’a yüzlerce milyon dolar kazandıran bir trend olmuştu.

Bugünlerde Disney için kaleme alacağı ‘Sindirella’ adlı masalın çizgi film senaryosu ile gündeme gelen ünlü senarist McKennna, yine bir değişik yola sapıyor ve bu sefer de 1930’ların filmlerindeki sosyal çatışmaların idealist kahramanlarını günümüzün sinemasına uygulamayı planlıyor.

“O filmlerde ne istediğini bilen kahramanlar idealleri için hayatlarını ortaya koyuyor, kendi şanslarını kendileri yaratıyor. Hayran olduğum bu kahramanları günümüzün sineması için yeniden canlandırmak istiyorum, çünkü o kahramanlarından biri de, babam!” diye konuştu.