Kaddafi’nin kızı İsrailli avukatı ile adalet arıyor

Dünya
31 Aralık 2011 Cumartesi

Muammer Kaddafi’nin Kızı Ayşe Kaddafi babasının hukuktan yoksun bir şekilde infaz edilmesini İsrailli Avukat Kaufman aracılığı ile Uluslar Arası Ceza Mahkemesine (UCM) taşıdı.

İngiliz Guardian Gazetesi’nin haberine göre Ayşe Kaddafi, babasının muhalif güçlerce ağustos ayında Zintan şehrin de öldürülmesinin video ve resimlerinin kendisini çok ciddi bir bunalıma soktuğunu belirtti.

Muammer Kaddafi’nin öldürülmesinin öncesinde ülkeden kaçan Ayşe, babasının ölümüne ait fotoğraf ve belgelerin kendisi üzerinde, “çok ciddi duygusal bunalıma” neden olduğunu belirtti.

 Bir dönem UCM’de savcılık yapan ve Kudüs’te yaşayan  Kaufman, Ayşe Kaddafi’yi haklı bularak UCM Başsavcısı Jose Luis Moreno Ocampo’ya bu ayın başında bir mektup gönderdi ve soruşturma başlatılmasını talep etti.

Guardian’ın eline geçen mektupta, İsrailli tecrübeli Avukat Kaufman, “İslami kuralları tamamen ihlal edecek şekilde anlamsız bir kötü muameleye tabi tutulan, katledilen ve vücutları teşhir edilen “Kaddafi ve oğlu Mutassım’ın haber görüntülerinin müvekkilimin ciddi duygusal bunalım yaşamasına neden oldu,” ifadesini kullandı.