Barıştan bir adım daha uzaklaştılar

Hamas, FKÖ’ye katılma kararı aldı. Ancak FKÖ’nün açıklaması, barış sürecinden bir adım daha uzaklaşıldığını gösterdi: “Gerekirse İsrail’i tanıma kararımızdan vazgeçeriz.” İsrail Başbakanı Netanyahu ise Hamas’la masaya oturmayacağını açıkladı.

Şalom
28 Aralık 2011 Çarşamba

Kahire’de bir araya gelen El Fetih ve Hamas liderleri uzlaşma yolunda önemli bir adım attı. Hamas, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne katılmayı kabul etti.

Hamas’ın FKÖ’ye katılması, İsrail’i tanıması ve İsrail’le yapılan anlaşmalara uyması anlamına gelirken, FKÖ tarafından gelen bir açıklama kafalarda soru işaretleri bıraktı. FKÖ Yürütme Kurulu üyesi Hanan Ashrawi, diğer yollar tükendiği takdirde İsrail’i tanıma yönünde geçmişte aldıkları kararı iptal edeceklerini açıkladı.

Mısır: “Anlaşmaya

sadık kalacağız”

Mısır seçimlerinden sürpriz şekilde ikinci çıkan Selefi Nur Partisi, Mısır ile İsrail arasında imzalanan barış anlaşmasına sadık kalacaklarını açıkladı. Parti Sözcüsü Yuseri Hamad’ın “Anlaşmaya karşı değiliz. Anlaşmada bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Bu değişikliklerin yeri ise müzakere masasıdır” şeklindeki açıklaması, İsrail tarafından memnuniyet ile karşılandı.

haberin devamı

https://www.salom.com.tr/news/detail/22297-Hamas-FKOye-katildi.aspx