Kültür Bakanlığı’ndan İzzet Keribar’a büyük ödül

Her yıl verilen ‘Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü bu yıl fotoğraf sanatçılarına ayıran Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzzet Keribar’ı bu büyük ödüle layık gördü.

Şalom
28 Aralık 2011 Çarşamba

“Fotoğraf sanatının ulusal ve uluslararası alanda önemli temsilcileri olmaları, özgün çalışmaları, üretimleri ve alana yaptıkları büyük katkıları nedeniyle” ödüle hak kazanan Keribar, ödülü Ara Güler, Sıtkı Fırat ve Prof. Sabit Kalfagil ile paylaştı. Sanatçılar, ödüllerini ocak ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılacağı bir törenle alacaklar.

İzzet Keribar: “Bu ödülü beklemiyordum”

30 yılı aşkın bir süredir fotoğraf çeken ve özellikle yurt dışında Türkiye’nin tanıtılmasında büyük katkıları olan Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar ise aldığı ödülle ilgili Şalom’a  konuştu: “Bakan Ertuğrul Günay, bizzat arayıp ödülün bilgisini verdi. Çok sevindim, çok gurur duydum. Böyle bir ödülü gerçekten beklemiyordum. Uzun yıllardır, Türkiye’nin tanıtımında gayret sarf ediyorum. Gayretlerimin farkına varılmış olmasından dolayı gurur duydum. Bu yöndeki çalışmalarıma daha uzun yıllar devam etmeyi düşündüğümü Bakan’a da ilettim”.