GKD’de Hanuka her yaşa ayrı güzel

GKD Anadolu Yakası’nda ikamet eden toplum bireylerinin çocuklarını Hanuka vesilesiyle çatısı altında topladı. Farklı faaliyetlerde GKD, HİSVA çocukları ve Minix Anaokulu öğrencileri Hanuka’yı kutladı

Toplum
28 Aralık 2011 Çarşamba

Göztepe kültür derneği geçtiğimiz hafta 2-7 yaş arasındaki Minikids’leri Hanuka faaliyeti ile ağırladı. Yoğun bir katılımın gözlendiği faaliyet tüm miniklerin ilgisini çeken kum boyama ile başladı. Hanukiya yakan çocuk resmini renkli kumlar ile rengârenk hale getiren miniklerin hünerleri herkesi şaşırttı, Minikidsler kum boyamanın ardından birbirinden renkli kipalar tasarlayıp, sevivon yapımı standına geçtiler. Kendi elleri ile yaptıkları sevivonların içini şekerle dolduran minikler, partinin en eğlenceli anı olan strafordan hanukiyaları boyamaya başladılar. Yüzlerindeki gülümseme ile aynı oranda kirlenen önlükleri ve ellerinde boya fırçaları ile hem yeteneklerini hem de sanatsal yönlerini göstermiş oldular. Boyadıkları hanukiyalar ise ertesi gün Göztepe Kültüre Derneği’nde sergilenmek üzere saklandı. Ardından kırmızı kahraman Elmo’nun hanuka ile ilgili çizgi filmini izleme şansı buldular. Bir sonraki aktivite olarak salonun içinde saklanmış olan Hanuka mumlarını bulup anlamlarını öğrenen ve mumları hanukiyaya dizen Minikidsler, evlerine, içinde çikolata, topaç ve başka hediyelerin de bulunduğu bir hediye torbası ile döndüler. 

GKD’de yapılan Hanuka partilerinden bir diğeri de 8-11 yaş arası çocuklardı. Hep beraber eğlenceli ve Hanuka Bayramı’nın coşkusuna yaraşır bir şekilde faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Kendi hanukiyalarını yapan çocuklar, bunu daha sonra sergileme fırsatı da buldular.

Pazar akşamı ise GKD gençleri geleneksel Hanuka faaliyetlerini gerçekleştirdiler. Gece video gösterileri ile başladı. Dünyanın dört bir yanında düzenlenen Hanuka kutlama videolarının ardından, cemaatimizden birkaç ailenin hanukiyalarını yakarken çekilen videolarının birleştirilmesiyle oluşan doyumsuz bir görsel şölen yaşandı. Daha sonra sahneyi Minix Anaokulu çocukları aldı. Dans eden ve Hanuka şarkıları ile gösterilerini yapan 2-6 yaş arası çocuklar dakikalarca alkışlanarak, Hanuka coşkusunu en küçük yaşlardan tatma fırsatını da yakalamış oldular. Bu muhteşem gösteriden sonra sıra GKD gençlerine, Makabilerin, mucizeleri beklemeden öncü olarak, Helenlere karşı yaptıkları mücadele, tiyatro, dans ve GKD Yahad korosunun canla başla hazırlanmasıyla oluşan gösteri ile sahnelendi. 8 yaşından 20 yaşına geniş bir oyuncu, dansçı, şarkıcıdan oluşan bir topluluğun sunduğu bu gösteri ile Hanuka coşkusunu büyük mutlulukla yaşayan izleyiciler evlerine yüzlerinde gülücükler ve gurur ile döndüler.