“Biz temiziz diyenden daha da temiziz”

Fenerbahçeli taraftarların, futbolda şike davasına yönelik süreçte yaşananlarla ilgili olarak kulüplerine destek vermek amacıyla düzenlediği miting Kadıköy'de yapıldı, Aziz Yıldırım'dan mesaj geldi

Spor
28 Aralık 2011 Çarşamba

Fenerbahçeli taraftarlar, futbolda şike davasına yönelik süreçle ilgili kulüplerine, tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler ile kulüp yetkililerine destek olmak amacıyla Kadıköy'de miting yaptı.

Binlerce taraftarın katılım gösterdiği gözlenen ve Fenerbahçe ile özdeşleşen efsane isimlerin, sanatçıların da katılarak destek verdiği mitingde, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Koç, Ali Yıldırım, Nihat Özdemir, Ömer Temelli, Yasemin Merçil, Hakan Dinçay, futbol takımı Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve İdari Menajer Hasan Çetinkaya da yer aldı.

Kadıköy Meydanı'nda, Karaköy-Eminönü İskelesi'nin önünde kurulan platformda gerçekleştirilen mitingde, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Yasemin Merçil, Yıldırım'ın kardeşleri Ali Yıldırım'ın kızları Cansu ve Lara, Acar Yıldırım'ın oğulları Aziz ve Efe ile birlikte platforma çıkarak, başkanın mesajını okudu.
Mitinge gönderdiği mesajında, ''(Darağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe) sözünü kendisine taraftarlık ruhu olarak kabul etmiş sizlerden biriyim ben'' ifadelerini kullanan Aziz Yıldırım, ''Sevgili Fenerbahçeliler, başından bu yana söylediğim bir sözü yeniden tekrar etmek istiyorum. Bizler suçsuzuz, dimdik ayaktayız. 'Biz temiziz' diyen herkesten daha da temiziz'' dedi.
14 Şubat tarihinde başlayacak duruşmanın Türk spor tarihinde bir dönüm noktası olacağını vurgulayan Aziz Yıldırım, mesajında şu görüşlerine yer verdi:
''Benim ve yönetici arkadaşlarımın üzerine atılmaya çalışılan suçlamaları tek tek çürüteceğiz. Bu operasyonu yapanlar ve onu fırsat bilerek, Fenebahçemizi bitirmeye çalışanlar başarısız olacak, tarihin tozlu yaprakları içinde kaybolup gidecekler. Geriye, sizlerin kulübümüze nasıl sahip çıktığınız, hep birlikte sarı-lacivertli renklere nasıl büyük bir aşk beslediğimiz kalacak. Tarihe Kerem ile Aslı'nın, Ferhat ile Şirin'in aşkı gibi bir aşk efsanesini Fenerbahçeliler bırakacak. Milyonların sarı-lacivertli renklere duyduğu aşk ve ona sahip çıkması yıllarca anlatılacak, sonsuza dek yaşayacaktır. Siz büyük taraftarımızın sürecin en başından bu yana bizlere ve kulübümüze sahip çıkmak adına attığınız her adımı gururla ve gözlerimiz dolarak izliyoruz. Bugün orada toplanan binlerce kişiye ek milyonlarca gönlün kulübüne sahip çıktığını, bizlere destek verdiğini ve arkamızda olduğunu biliyoruz. Burada bizler, sizlerden bize ulaşan bu destek ile dimdik ayakta duruyoruz. Bu destek bize hastalıklarımızı da dertlerimizi de unutturuyor.''