“Tuturmuşlar Fenerbahçe Cumhuriyeti diye!”

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, son dönemde ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin yöneticilerinin açıklamalarına tepki gösterirken, kulüplerin küme düşmemesini öngören 58. maddenin değişmesine de kesinlikle karşı olduklarını söyledi...

Spor
28 Aralık 2011 Çarşamba

Televizyon programında konuşan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Türk futbolunun baş aktörleri olarak bizler kanunları ve kuralları değiştirmeyi bir yana bırakıp kendimizin spora, futbola bakış açısını ve süre gelen düşünce yapımızı değiştirmeliyiz. Bence Türk futbolunun kurtuluşu ve kavga ortamının yok olması için tek yol budur," dedi.

"FENERBAHÇE'NİN PRESTİJİ DÜŞÜYOR"
Aysal, Fenerbahçeli yöneticilerin yaptıkları açıklamalarla ilgili olarak ise "Fenerbahçeliler kendilerini koruma içgüdüsüne giriyor. Buna ihtiyaçları yok. Kaldı ki bugün hâlâ kimsenin suçu yargı önünde kesinleşmiş değil, aceleci davranıyorlar. Bu da prestijlerine zarar veriyor. Bakın ikide bir Galatasaray'ın adını ortaya atmasınlar. Biz taraf değiliz. Bizim için kurallar önemlidir. Futbol Federasyo’nun kuralları Ahmet'e başka Mehmet'e başka olamaz. Fenerbahçe hâlâ, 'Biz büyük camiayız bize bir şey olmaz' diyor. Herkese sesleniyorum; kurumlara ve kurallara saygı duymalıyız. Kuralları kendimize göre değiştirmeye kalkarsak bu işin içinden çıkamayız. Fenerbahçe Türkiye'nin önemli prestijli markalarından biri, yazık oluyor. Bizim tek çabamız Türkiye'de futbolun marka değerini yükseltmek bunu da birilerinin üzerine basarak, birilerini çiğneyerek değil, el ele vererek dostluk içinde kurallara ve kurumlara saygı duyarak yapmaktır" diye konuştu.

"BU ÜLKEDEKİ TEK CUMHURİYET, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'DİR"
"Sporda Şiddet Kanunu'nun değişmesi sürecinde kimsenin önünde durmadık" diyen Aysal sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu kanunda adaletsizlikler olduğuna inanıyorduk ama 58. maddenin değiştirilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Çünkü bu Türk futboluna büyük zarar verir. Tutturmuşlar, 'Biz Fenerbahçe Cumhuriyeti'yiz' diye. Ama bence göz ardı ettikleri bir şey var. Burada tek bir cumhuriyet var o da Türkiye Cumhuriyeti. İkide bir Galatasaray adına ortaya atmaları Galatasaray-Fenerbahçe sürtüşmesine sebep oluyor. Biz sporu yıllardır olan bu kavga ve sürtüşme ortamından çıkarmak istiyoruz. Bu yolda da kimsenin oyununa alet olmayız dolduruşa gelmeyiz."

"İLKELERİMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"
Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir'in 58. maddenin değişmesiyle ilgili olarak açıklamalarını da değerlendiren Aysal sözlerini şöyle tamamladı:
"Nihat Özdemir sık sık, 'Biz 17 kulüp 58. maddenin değişmesini istiyoruz; sadece Galatasaray tek kaldı yarın öbür gün Galatasaray'a da lazım olacak' diyor. Biz tek başımıza da kalsak ilkelerimizden ve doğru bildiklerimizden ödün vermeyiz. Bizde böyle işlerin içinde olursak kanunlar ve kurallar bize de uygulansın. Onlar eğer gerçekten inanıyorlarsa 58. maddeyi değiştirsinler ama sonuçlarına da katlanırlar".