Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan Hanuka'yı kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Hanuka Bayramı’nı yayınladıkları birer mesajla kutladılar.

Toplum
21 Aralık 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı en samimi dileklerimle kutluyorum.

Tüm vatandaşlarımız, inançları ve kökenlerinden bağımsız olarak, Cumhuriyetimizin eşit sahibi, milletimizin ayrılmaz birer parçasıdır.

Tarihin en karanlık ve acı günlerinde kucak açtığımız, asırlardır aynı devletin vatandaşları olarak, karşılıklı saygı ve hoşgörünün beşiği Anadolu’da dayanışma ve kardeşlik hisleri içinde beraberce yaşadığımız, sevinç ve umutlarımız kadar kederlerimizi de yürekten paylaştığımız Musevi vatandaşlarımız, Hanuka hikâyesinin de temelinde yer alan inanç, sadakat, sebat, adanmışlık gibi faziletlerin en anlamlı örneğini teşkil etmekte, çeşitli sahalardaki mesleki, akademik ve sosyal başarıları ile ülkemizin ilerlemesine müstesna katkılarda bulunmaktadırlar.

Toplumsal yapımızdaki çeşitlilik, Türkiye’yi bugünlere taşıyan, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren, aramızdaki dayanışma ve muhabbeti kuvvetlendiren emsalsiz bir zenginliğimizdir. Bu zenginlik, millet olarak aynı bilinç ve aynı ruhla geleceği hep birlikte inşa etme doğrultusundaki irademizin şüphesiz asli unsurudur.

Bu anlayışla, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, esenlikler diliyorum.”

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’da Hanuka için yayınladığı kutlama mesajında ‘eşit vatandaş’ vurgusu yaptı. Başbakan Erdoğan’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyorum.

Asırlar boyunca farklı kültür ve medeniyetlere beşiklik eden Anadolu, her daim hoşgörünün, diyalogun, karşılıklı saygı ve anlayışın merkezi olmuştur.

Bu hoşgörü kültürü, günümüzde daha da güçlenmiş bir şekilde devam etmekte; bu ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes, din, dil, ırk, etnik köken, mezhep ve inanç ayrımına maruz kalmaksızın, eşit vatandaşlar olarak kendi kültür ve geleneklerine, kendi inanç ve değerlerine bağlı kalarak yaşayabilmektedir.

İnanıyorum ki, Türkiye, sahip olduğu zengin tarihsel mirası yarınlarda da muhafaza edecek ve bu tarihsel birikiminden aldığı güçle, farklılıkların barış içinde bir arada yaşadığı müşterek bir gelecek inşa edecektir.

Bu düşüncelerle, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor;  kendilerine huzur, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

 

TCMM Başkanı Cemil Çiçek, AB Bakanı Egemen Bağış, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, İstanbul Müftüsü Doç.Dr. Rahmi Yaran da, Hanuka Bayramı’nı kutlayan isimler arasında yer aldı.

haberin devamı

https://www.salom.com.tr/news/detail/22186-Devlet-erkani-Hanuka-Bayramini-kutladi.aspx