Hector Cuper’de mutlu son

Orduspor, teknik direktör arayışını sonlandırdı. Karadeniz ekibi, listenin başında yer alan Arjantinli Hector Cuper ile anlaşmaya vardı.

Spor
21 Aralık 2011 Çarşamba

rduspor Başkanı Nedim Türkmen, Hector Cuper ile anlaştıklarını ve Arjantinli teknik adamın İstanbul’a gelerek imza atacağını açıkladı.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından istifa eden Metin Diyadin’in yerine kimin geleceği merak konusu iken Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, daha önce Inter, Valencia ve Parma gibi Avrupa’nın önde gelen takımlarını çalıştıran Hector Cuper’i Orduspor’un başına getireceğini açıklamıştı.

2.5 yıllığına anlaşma sağlandı

Orduspor taraftarlarının merakla beklediği yeni teknik direktör ismi kesinlik kazanırken Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Arjantinli teknik adam ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki buçuk yıllığına anlaştıklarını ve Cuper’in bu hafta İstanbul’a gelerek imza atacağını söyledi.

Türkmen, Orduspor’u Avrupa’ya taşımak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtirken, koydukları hedeflere ulaşmak için kariyeri birçok başarıyla dolu teknik adam Hector Cuper’i Orduspor’un başına getirdiklerini belirtti. Cuper’in İstanbul’a gelerek kendisini Orduspor’un teknik direktörü yapacak imzayı atmasının ardından İstanbul’dan ayrılacağını belirten Türkmen, tecrübeli teknik adamın devre arası kampında takımın başına geçeceğini açıkladı.

Kariyeri başarılarla dolu

1955 Arjantin doğumlu olan tecrübeli teknik adam Hector Cuper, teknik direktörlük kariyerine 1993 yılında ülkesinin takımlarından Huracan’da başladı. Dört yıl ülkesinde görev yapan Cuper, 1997 yılında ise Avrupa macerasına başlarken İspanya’nın Mallorca takımının başına geçti. Mallorca’da görev aldığı iki sezonda takımına İspanya Kral Kupası Finali ve Kupa Galipleri Kupası Finali oynatma başarısı gösteren tecrübeli teknik adam, ayrıca takımının İspanya Süper Kupası’nı müzesine götürmesini sağladı.

Bu başarısının ardından İspanya’nın Valencia takımının başına geçen Hector Cuper, İspanyol ekibi ile 1999-2000 ve 2000-2001 sezonlarında iki kez Şampiyonlar Ligi’nde final oynarken, Valencia ile de İspanya Süper Kupası’nı kazanma sevincini yaşadı. 2001-2003 yılları arasında İtalya’nın güçlü takımlarından İnter’in başına geçen Arjantinli teknik adam daha sonra ise Parma, Aris, Racing Santander gibi kulüplerin yanı sıra Gürcistan Milli Takımını çalıştırdı.

Son olarak İspanya’nın Racing Santander takımını çalıştıran Arjantinli teknik adam Hector Cuper’in adı daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anılmıştı.