Minikler Hanuka’yı kutladı

Toplum
21 Aralık 2011 Çarşamba

18 Aralık Pazar günü, Ulus Özel Musevi Okullarında ’da minikler, ‘Geleneksel Hanuka Partisi’ ile bayramın ilk kutlamasını yaptılar.  Yaklaşık 230 çocuğun, aileleri ile birlikte katıldığı parti renkli görüntülere sahne oldu.

Geleneksel Hanuka Partisi’nin başında 3 ile 6 yaş arasındaki çocukların, anaokulu öğretmenleri eşliğinde yaptığı Hanuka faaliyetleri çok renkli eserler ortaya çıkardı. Çocuklar, Hanukiya, kipa, sevivonları kendilerine özgü bir şekilde süslerken, kendi elleriyle yaptıkları ponçikleri de ailelerine ikram ettiler.

Partinin ikinci yarısı ise, Amram Oditoryumu’nda lazer ışık gösterisi ile başladı. Dünyanın kuruluşundan başlayarak Hanuka hikâyesinin lazer ışıklarla süslenerek anlatıldığı sunum, hem çocukların hem de ailelerin büyük ilgisini gördü.

 Gösterinin son kısmında anaokulunun 4 ve 5 yaş öğrencileri, haftalardır İzzet Bana ile çalıştıkları Hanuka şarkılarını söylemek için sahnedeki yerlerini aldılar.  Estreyikas D’Estambol Çocuk Korosu’nun genç üyeleri ile sahneyi paylaşan minikler, hem Türkçe hem de Judeo-Espanyol dilinde söyledikleri şarkılarla bayram coşkusunu yansıttılar.