Apple’dan İsrail’de büyük yatırımı

Apple, ABD dışında ilk araştırma merkezini İsrail’de açıyor

Teknoloji
21 Aralık 2011 Çarşamba

Apple açacağı Ar-Ge merkezi ile yıllardır İsrail’de merkezleri olan uluslararası bilişim firmalarının yanına katılacak. Microsoft’un İsrail Ar-Ge bürosunda bulunan bin çalışanını şu ana kadar Windows’un tüm sürümleri için önemli ağ bağlantısı (networking) dahil çeşitli buluşlara imza attı. Google’ın ise iki tane araştırma merkezi bulunuyor. Bunların yanında Intel’in dizüstü teknolojilerinin büyük çoğunluğu gene İsrail’de bulunan Ar-Ge ofislerinde geliştirildi. İsrail’de ilk ofisini 1964’te açan Motorola, Cisco, IBM, Oracle ve birçok bilişim devi yıllardır ülkede varlık gösteriyor.

İsrail’de Ar-Ge merkezi olan firmalar genellikle yerel bilişim firmalarını satın alarak onları Ar-Ge ofisine dönüştürme yöntemini izlerken Apple’ın İsrail Bilişim Şirketi Anobit ile iletişime geçmeden bu kararı aldığı bildiriliyor. Verilen haberlere göre Apple şimdiden Camero Tech şirketinin başarılı Genel Müdürü Aharon Aharon ile sözleşme imzalayarak süreci başlattı.

Apple satış cirosunun sadece yüzde 2’sini Ar-Ge’ye ayırıyor.  Bu bütçenin ileri teknoloji camiası için çok düşük olduğu belirtiliyor. Apple Ar-Ge merkezinin açılış tarihi ile ilgili kesin bilgi sunulmazken Aharon’un Kaliforniya ziyareti sonrası sürecin hızlanacağı bildiriliyor.