İsrail ileri teknoloji şirketi kapılarını Arap öğrencilere açtı

Teknoloji
19 Aralık 2011 Pazartesi

İsrail ekonomisinin motoru ileri teknoloji şirketlerinden Galil Software Arap mühendisleri işe alıp yetiştirme konusunda faaliyet başlattı.

 Son olarak 140 mühendisi işe alıp yetiştiren Nazaret’de kurulu software şirketi, yüksek eğitimli iş gücünü Doğu Avrupa ve Hindistan’dan ucuza karşılamaktansa İsrail’in Arap nüfusundan karşılamayı tercih etti.

Şirketin kurucusu İsak Danzinger, üç yıl önce kurduğu programlama şirketinde şimdiye kadar olmayan bir devrimi gerçekleştirerek özellikle Arap mühendisleri çalıştırıyor.

Danzinger Kudüs’te bir seminerde yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar genellikle ordu kökenli, Hintli ve Doğu Avrupalı programcıların çalıştığı bizim gibi bilgisayar şirketlerinde, hiç Arap mühendisin olmaması kabul edilemez, İsrail’in ekonomik başarısı Arap nüfusunun katkısı olmadan tam bir başarı sayılamaz,” dedi.

Hayfa Technion Elektronik Bölümü mezunu Danzinger 80.000 Yahudi İsrailli’nin çalıştığı İsrail elektronik endüstrisinde sadece 500 Arap asıllı mühendisin olduğunu, bu dengesizliğin Araplar lehine düzeltmeyi hedeflediğini açıkladı.