GKD’de moda ve müzik rüzgârı esti

7 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen Göztepe Kültür Derneği Hanımlar Kolu sezon açılışına moda ve müzik damgasını vurdu. Kybele Modaevi’nin düzenlediği müzikli defile konuklara renkli saatler yaşattı.

Toplum
14 Aralık 2011 Çarşamba

GKD’li hanımların düzenlediği yemekli davete üyelerin yanı sıra Hahambaşı Rav İzak Haleva’nın eşi ile diğer dernek ve kurumların hanımlar komisyonu görevlileri katıldı. Göztepe Kültür Derneği Hanımlar Kolu Başkanı Lili Salerno tarafından fuayede karşılanan misafirler, resim sanatçısı Esti Hatem’in duvarları süsleyen rengârenk tablolarını görme ve ‘Neden’ adlı kitabının tanıtımını yapan Rozita İgual’in eserini satın alma fırsatını yakaladılar.

 Birbirinden marifetli GKD’li hanımların hazırladığı ve seçkin bir menünün sunulduğu öğle yemeğinin ardından başkan Lili Salerno açılış konuşmasını yaparak günün programını tanıttı, derneğin diğer faaliyetlerinden haberler verdi. Ardından keman sanatçısı- vokal Hakan Özkaya ile besteci-piyanist Serpil Günseli ikilisi, nostaljik batı müziği şarkılarıyla sahne aldı. Eş zamanlı olarak sunulan ve sanat yönetmeni Uğur Babürhan’ın koreografisinde, Kybele Modaevi baş tasarımcıları Canan Sarıkaya ile Melis Donzelli’nin hazırladıkları abiye şapka defilesi büyük beğeni topladı. İki genç manken ile dans sanatçısı Tülin Motola’nın müziğin ritmine uyarak sundukları şapka çeşitleri davetlilere ilham verdi.

Defileye seyircilerin alkışları eşliğinde ‘Lüküs Hayat’ adlı parçayla son veren sanatçı ve mankenlerin ardından Canan Sarıkaya ile Melis Donzelli sahneye davet edilerek konuklara tanıtıldılar. Daha sonra GKD başkanı İzak Petilon’un eşi Feride Petilon, gösteriyi hazırlayıp sunan tüm ekibe teşekkür ederek birer armağan sundu. Davet, Lili Salerno’nun herkese teşekkür eden kapanış konuşmasıyla sona erdi.