Hanım başkanlar Matan-Baseter’deki dayanışma yemeğinde buluştu

Kasım ayının sonunda Matan-Baseter Barınyurt’ta gerçekleşen ‘geleneksel yemekte’ tüm dernek, kurum ve kuruluşların hanımlar kolu başkanları ile yardımcıları hazır bulundu. Konuklar derneğin Hanımlar Kolu Başkanı Lizet Kalma ve Barınyıldızlar tarafından karşılandı.

Toplum
14 Aralık 2011 Çarşamba

Eşsiz manzaralı Barınyurt terasında; La Casa Catering’in şık sunumlarla hazırladığı lezzetli yemekten sonra Hanımlar Kolu Başkanı Lizet Kalma, “Biz kadınlar, bir aile oluşturmak üzere yeni bir yaşama ilk adımımızı atarken nelerle karşılaşacağımızın bilincinde miydik?” sözleriyle başladığı konuşmasına; eş ve aile bireyleriyle başlayan sevginin gücünün yayılması gerektiğini ve bununla neler başarılabileceğini aktardı.

Matan-Baster, Neve-Şalom Vakfı’na bağlı bir sosyal kurum olduğunu, ihtiyaçlılara destek olmak, ekonomik sorunlarını çözümlemek amacıyla kurulduğunu; ‘vereni mağrur,alanı mağdur etmemek’ ilkesinden yola çıkarak yapılan yardımların gizlilik esasına dayalı olarak yapıldığının altını çizdi. Kalma ayrıca, Matan-Baseter’in her ay 200’e yakın aileye gönderilen gıda kolisinin yanında maddi destek, giysi ve yakacak yardımı yapıldığını, bunun yanı sıra Barınyurt’ta barınmaya muhtaç kimsesiz yaşlılara ve engellilere sıcak, samimi bir ev ortamı sunulduğunu; onların dış dünyayla bağlantılarını koparmadan sağlıklı ve mutlu yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını, La Casa Catering bölümü ile yapılan tüm organizasyonlardaki ve THY yurtdışı çıkışlı bütün uçuşlara Gladde Kaşer hizmetleri ile elde edilen gelirlerin ihtiyaçlılara aktarıldığını vurguladı.

Kalma konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu çatı altında var olan ve barındırarak sıcak bir yuva sağladığımız pansiyonerlerimiz ailelerimizin yeni fertleri oldu. Karşılık beklemeden yardım eli uzatıldığında hissedilen duygu; günlük yaşantımızda eşimize, çocuklarımıza, yakın akrabalarımıza olanından hiç de farklı değil. Bulunduğumuz bu ortamda, çalışma arkadaşlarımla hissettiklerimiz doyumsuz bir mutluluk olarak kalplerimize yansımaktadır.

Sevgi ile beraber onu tamamlayacak nice insanlık erdemleri de bu çatı altında pansiyonerlerimiz tarafından bizlere öğretiliyor. Barınyurt’ta pansyonerlerimizle olan yaşamımız bizlere hümanizmayı, insana saygıyı, doğru olanı, iyiliği, özveriyi, yardımseverliği ve çevremize vermemiz gereken sevginin sınırsız olduğunu, özetle mutlu olmanın erdemlerini öğretti ve öğretmeye devam ediyor. Eminim cemaatimizde pek çok kadınımız bu güzel duygulardan yoksun olduğunun farkında değiller. Barınyurt’un niteliklerini onlardan esirgememek de buradaki yaşamımızdaki bir diğer önemli görevimiz olmalıdır”.

Ardından Av. Selim İşman yaptığı gezilerle ilgili anılarını Judeo-Espanyol dilinde anlatırken konuklar keyifli anlar yaşadılar. Hanımlar Kolu Başkanı Lizet Kalma, güne renk katan Selim İşman’a teşekkür ederek bir plaket sundu.