UÖMO’nun JMUN Danimarka Delegasyonu ve Eğitim Komitesi Başkanı iş başındaydı…

Toplum
14 Aralık 2011 Çarşamba

UÖMO 25- 27 Kasım tarihleri arasında Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda düzenlenen ‘Dünyayı Besle’ temalı 6. JMUN Konferansı’na ilköğretim öğrencilerinden oluşan 12 kişilik bir delegasyon ve komite başkanı ile katıldı. Katılımcıların gruplar halinde Birleşmiş Milletlere üye ülkeleri temsil ettiği konferansta ilköğretim öğrencileri Danimarka’yı temsil etti,  UÖMO lise öğrencisi Selim Mizrahi ise Eğitim Komitesi’ne başkanlık yaptı.

Türkiye ve yurtdışından 650 katılımcı ve 15 komite ile gerçekleşen konferansta, her komite BM ilkelerine uygun olarak, sadece üye ülkeleri değil tüm dünyayı ilgilendiren, silahsızlanma, eğitim, çevre, insan hakları, eşitlik, doğal kaynaklara eşit ulaşım gibi konuları araştırdı, tartıştı ve her biri ile ilgili çözüm önerileri sundu. Eğitmenler, konferansa katılan UÖMO lise öğrencisi Selim Mizrahi ve JMUN İlköğretim takımının etkin İngilizceleri ile UÖMO’yu başarıyla temsil ettiğini belirttiler.

İlköğretim öğrencilerine özel düzenlenen ve konuşma dilinin İngilizce olduğu konferansa Eğitim Komitesi Başkanı olarak davet edilen lise öğrencisi Selim Mizrahi “Bu konferansa davet edilmek ve okulumu başarıyla temsil etmekten çok büyük gurur ve onur duydum. 4 senelik MUN kariyerimdeki en önemli konferanslardan biriydi. Şimdi sırada MUNESCO var. Mart ayında Ankara’da düzenlenecek olan bu konferansa yine komite başkanı olarak davet edildik. Lise MUN takımı olarak şimdiden yoğun bir şekilde çalışıyoruz. MUNESCO’da da okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.