Belçika’dan ‘best model’ sürprizi…

Yaşam
9 Aralık 2011 Cuma

10 Aralık gecesi, İstanbul’da yapılacak Best Model yarışmasında Belçika’yı temsil edecek olan isimler arasında sürpriz bir isim göze çarpıyor. Yarışmada Belçika’yı bayanlarda Clemence Deglasse temsil ederken, erkeklerde Türkiye kökenli Raphael Ventura yarışacak.

10 Aralık’taki yarışmanın organizatörü ve jüri başkanı olan Erkan Özerman, yarışmada Belçika adına yarışacak Raphael Ventura için şu açıklamayı yaptı:

“Flaman ve Valon, iki ayrı etnikden meydana gelen Belçika dünyanın her yerinden gelen mültecilerle karışmış bir toplumdur. Yaklaşık 20 yıldır Belçika’da yapılan yarışmada jüri başkanlığı yapıyorum . Her zaman genç yarışmacılara sorduğum bir soruyu bir kez daha tekrarladım, ‘Kökeniniz neresidir?’ Birinci olan Raphael, annen Valon mu Flaman mı dememe fırsat vermeden ‘babam Türk’ dedi. Ben de Türkçe ‘şaka mı yapıyorsun?’ dedim, o da Fransızca cevap verdi ‘Hayır şaka yapmıyorum’. Ödüllerden sonra  bayram alanına dönen yarışma alanında aileler de vardı ve bu genç delikanlının babası güzel bir Türkçeyle ‘Erkan bey, ben de sizin gibi Nişantaşılıyım’ dedi. Ben de kendisine ‘Bildiğim kadarıyla Ventura ailesi İzmirliydi. Örnek olarak da dünyaca ünlü şarkıcı Sacha Distel’in annesinin kızlık soyismi Ventura’dır ve İzmirlidir. Hatta dayısı Fransa’nın en büyük orketralasınının şefi Reymond Ventura’dır’ dedim. Ama onlar İzmirli değil İstanbulluymuş ve de bizim gibi Nişantaşılıymış. Kendilerine bol şans diledim. Babanın memleketine geliyorsun dedim.”