Öğrenciler, Atatürk’ü Hanri Benazus’dan dinledi

Toplum
7 Aralık 2011 Çarşamba

5000’e yakın fotoğrafla Türkiye’nin en büyük Atatürk Fotoğrafları koleksiyonuna sahip olan Hanri Benazus ve eşi Sevgi Tanrısever Benazus, Atatürk Fotoğrafları Sergisi’yle 28 Kasım- 1 Aralık tarihleri arasında Ulus Özel Musevi Okulları’nın konuğu oldular.

Serginin açılışı, Hahambaşı Rav. İsak Haleva, UÖMO Vakıf Başkanı Şapat Aviyente, vakıf üyeleri ve özel davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Anaokulundan lise son sınıf öğrencilerine kadar herkes hazırlanan program doğrultusunda fotoğraf sergisini ve Hanri Benazus ile eşi Sevinç Benazus’un kitap sergisini gezdiler. Kitap sergisi sırasında aldıkları kitapları yazarlarına imzalatan öğrenciler, Hanri Benazus’la sohbet etme ve merak ettiklerini sorma fırsatı da yakaladılar.

Hanri Benazus, lise öğrencileri ‘Atatürk ve Hümanizm’, 1.- 3. sınıflarla ‘Anılarla Atatürk’, 4.-8. sınıflarla da ‘Öykülerde Yaşayan Atatürk’ konulu söyleşileri gerçekleştirdi. Atatürk’le tanışıp görüşme onuruna sahip olan günümüzde hâlâ yaşayan son iki insandan biri olan Benazus, bu söyleşilerde öğrencilere 1937 yılında Aydın’ın Ortaklar Beldesi’nde Atatürk ile karşılaşması ve onun masasındaki leblebileri yemesini, 1930’lu yılların Türkiyesinin eğitim olanaklarını, Atatürk’ün çocuklara olan sevgisini ve liderlik özelliklerini anlattı. Atatürk’e ve ondan emanet alınan değerlere sahip çıkılmasının önemini vurguladı.