Hitler’in özel eşyaları açık arttırmada!

ABD Connecticut’ta yapılan bir açık arttırmada, Hitler’e ait özel harcamalar defteri, Münih Anlaşması’nı imzaladığı masa yazı takımı, Josef Goebbels’in Yahudi kız arkadaşından aldığı aşk mektupları ve daha birçok tarihi Nazi dokümanı ve eşya satışa sunuldu.

Şalom
6 Aralık 2011 Salı

Goebbels’a ait bu dokümanların birçoğu Nazi Lideri Nürnberg’de idam edildikten sonra Mossad tarafından dünyada kaçak diğer Nazileri yakalamak için de kullanılmıştı.

Açık arttırmada satışa sunulan Hitler’in Münih Anlaşması’nı imzaladığı masa yazı takımının fiyatının 500.000 doları bulması bekleniyor!

Bilindiği gibi 1938’deki Münih Anlaşması ile Nazi Almanyası Çekoslovakya’yı  ‘dünya barışı daim olsun’ diye ilhak etmişti!

İngiltere, Fransa ve ABD bu ilhakı kınamış ve büyük savaşa giden yol açılmıştı. Dolayısı ile Münih Anlaşması 2.Dünya Savaşı’nı başlatan anlaşma olarak değerlendirilir.

2.Dünya Savaşı tarihi konusunda uzman Stamford Antika Evi tarafından düzenlenen açık arttırmada savaş yıllarına ait 1000’den fazla tarihi eşya satışta.

Aynı kuruluş temmuz ayında da Josef Mengele’ye ait özel eşyaları açık arttırmada satmıştı. Nazi Doktor Mengele savaş yıllarında Auschwitz Ölüm Kampı’nda yüzlerce Yahudi üzerinde ölümcül deneyler yapmıştı.