Avrupa-Asya Yahudi Kongresi’ne yeni başkan

Kültür
30 Kasım 2011 Çarşamba

kraynalı işadamı ve yardımsever insan Vadim Shulman, Dünya Yahudi Kongresi’nin (World Jewish Congress) doğu Avrupa ve Asya sorumlu kuruluşu Avrupa-Asya Yahudi Kongresi (EAJC- Euro-Asian Jewish Congress) başkanlığına seçildi. Vadim Shulman EAJC başkanlık görevini Kazakistanlı işadamı Alexander Machkevitch’den devraldı. Yeni başkan Shulman Ukrayna, Rusya ve İsrail vatandaşı.

Avrupa-Asya Yahudi Kongresi’nin genel kurulu 24 Kasım günü Kudüs’te gerçekleşti. Ancak 51 yaşındaki başkan Vadim Shulman annesinin yasını tutmakta olduğu için genel kurula Skype aracılığı ile hitap etti. Shulman geleceğe yönelik vizyonunu sunarken kendisine yöneltilen sorulara da yanıt getirdi. Genel Kurul’da ayrıca, Shulman’ın yapımcılığını yaptığı uluslarası terörizme ilişkin bir filmden bölümler de gösterildi.

Vadim Shulman kendisi ile gerçekleştirilen bir söyleşide; “Para kazanmak hayatımın en önemli amacı değil. Para, çeşitli yatırımlar yapmak için tabii ki büyük önem taşır. Yetimhanelere, hastanelere, dini kuruluşlara yatırım yapmak, yardımsever kişiye bir tatmin duygusu verir” şeklinde konuştu. Son yıllarda Dnepropetrovsk ile Kiev’deki Yahudi kuruluşlarına ciddi boyutlarda yardımlarda bulunan Vadim Shulman, aynı zamanda Ukrayna Tenis Federasyonu’nun başkanlık görevini de yapıyor.