Tel Aviv Ortadoğu’nun Paris’i olabilir mi?

İsrailli moda endüstrisi, geçen hafta birincisi gerçekleşen Tel Aviv Moda Haftası ile dünyaya, Akdeniz kültürü, Arap egzotizmi ve siyasi gerilimin yaratıcı sonuçlar doğurabileceğini ispat etti!

Şalom
29 Kasım 2011 Salı

Tel Aviv’de düzenlenen moda günlerini İsrail Tekstil ve Moda Birliği düzenledi. Birliğin CEO’su Ofir Lev basına yaptığı açıklamada, “Tel Aviv Moda Haftası ile bunca siyasi problem ile yaşayan bir ulusun moda konusunda yaratıcılığının olduğunu göstermek istedik” dedi.

 İsrail tekstil endüstrisi şimdiye kadar dünyada pek bilinmemesine rağmen, Lea Gottlieb’in ünlü mayo firması Gottex dünyaca meşhur.

Moda Haftası katılımcılarından mayo tasarımcısı Gideon Oberson basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1970’lerde senede iki defa Tel Aviv’de moda haftası düzenlediklerini söyledi.

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi’nin moda yazarı Lisa Armstrong, moda haftası ile ilgili köşe yazısında, Tel Aviv’in moda tarzında Paris’te olmayan bir egzotik hava, politik ortamın gerilimin getirdiği bir ruh olduğunu, bunun da kendine özgü, estetik ile fonksiyonelliği birleştiren bir tasarım yaratığını dile getirdi.