Yahudilerin sırrı ne?

ABD Atlanta’da Emory Üniversitesi’nin Antropoloji Profesörü Melvin Konner çok eski bir kavim olan Yahudiliğin bu kadar az bir nüfusa ve savaşlara rağmen nasıl yok olmadığını araştırdı.

Şalom 0 yorum
25 Kasım 2011 Cuma

Tarih sahnesine nüfus ve askeri güçleri ile dünyayı kontrol eden onlarca imparatorluk gelip gitmişken, tarih kadar eski olan Yahudi kavmi, kimi zaman çok güçlü imparatorlukların hedefi olmasına rağmen nasıl yok olmaktan kurtuldu?

Son 2000 yıldır hiçbir devlet kurmamış bir azınlık nasıl olur da onca yıkımdan, sürgünden ve katliamdan sağ çıkmayı başardı?

Geçen hafta Kudüs’te ‘Yahudiliğin Evrimine Yeni Bir Bakış Konferansı’nda konuşan Antropolog Konner, bu kurtuluşu Yahudi erkek çocukların sünnet olmasına ve ‘Yahudi evlilik hayatının hijyen gelenekleri’ne bağlıyor.

Konner’ın açıklamaları genellikle konservatif Yahudi çevrelerin karşı olduğu Darwin’in evrim teorileri ile de bir bütünlük oluşturuyor.

Konner’ın teorisine göre sünnetli erkek ile ‘Yahudi evlilik hayatı hijyen gelenekleri’ (Niddah), kadının daha sağlıklı çocuklar doğurmasını, genetik olarak temiz olan bu çocuklar da yıllar boyunca daha da temiz nesiller doğmasını sağlıyor, (Darwin Teorisi).

Konner’e göre genetik olarak nesiller boyunca hastalıklardan temizlenen bu toplumun çocuklarının fiziksel ve akli dayanıklılığı, Yahudilerin onca katliam ve sürgünden kurtulmalarının en büyük sebebi.

Antropologun araştırmasında göze çarpan en önemli faktörler olan sünnet ve ‘Evlilik hayatı hijyen gelenekleri’ (Niddah) aynı zamanda Yahudiliğin en önemli kuralları!

1 Yorum