Dünya liderleri dudak dudağa…

Kültür
23 Kasım 2011 Çarşamba

İtalyan modasının dünyaca ünlü markası Benetton, ‘nefret karşıtı’ ilginç bir reklam kampanyası başlattı. Binyamin Netanyahu ile Filistinli lider Mahmud Abbas dudak dudağa fotomontajlanan liderler arasında.

Benetton, başlattığı nefret karşıtı reklam kampanyasında, aralarında anlaşmazlıkların süregeldiği dünya liderlerinin dudak dudağa görüntülendiği afişler kullandı. Papa Benedict’in Mısırlı bir imamla öpüştüğü ve Vatikan yakınına asılan afiş, şikâyetler üzerine kaldırıldı. Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi, Papa’nın fotoğrafının izinsiz olarak fotomontajla reklam amaçlı kullanılmasının şirkete karşı yasal yollara başvurma sebebi olabileceğini söyledi. Benetton’dan yapılan açıklamada bu kampanyanın her türlü nefrete karşı mücadeleyi hedeflediği belirtildi.

Binyamin Netanyahu ile Filistinli Lider Mahmud Abbas dudak dudağa fotomontajlanan liderler arasında. ABD Başkanı Barack Obama ile Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez, Benetton’un kampanyasında samimiyetle öpüşen dünya liderleri arasında yer alıyorlar.

Benetton Grup tarafından kurulan Unhate Foundation’un (Nefret Karşıtı Vakfı) bir girişimi olan bu reklam kampanyası ‘Unhate’ adı altında başlatıldı. Hazırlanan afişlerin birinde ABD Başkanı Barack Obama, Çin lideri Hu Jintao ile bir diğerinde de Almanya Başbakanı Angela Merkel Fransa Comhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile dudak dudağa öpüşüyorlar.