Merkel’e bir ödül daha

Kuruluşunun 10. yılını kutlama töreninde Berlin Yahudi Müzesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i, Hoşgörü Ödülü ile onurlandırdı

Kültür
23 Kasım 2011 Çarşamba

Berlin Yahudi Müzesi Müdürü W. Michael Blumenthal, ABD’nin Almanya Büyükelçisi Philip Murphy ve ünlü kişilerin katılımı ile Ekim ayının son haftasında gerçekleşen törende Başbakan Angela Merkel müzenin çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Hoşgörü Ödülü ile onurlandırılan Angela Merkel “Yahudi yaşamı her zaman Almanya’nın bir parçası olmuştur, olmaya da devam edecektir. Avrupa’da antisemitizmin yükselişine karşı mücadele etmek bizim ulusal sorumluluğumuzdur” dedi. Müze Müdürü Blumenthal, Almanya’daki Yahudi yaşamının gelişmesi yönünde Merkel’in gösterdiği çabayı takdirle karşıladığını ifade etti.

2001 yılında açıldığından bu yana 7 milyon kişinin ziyaret ettiği Berlin Yahudi Müzesi, antisemitizme, ırkçılığa karşı mücadele veren, Holokost döneminde Nazi vahşetini sorgulayan kişileri onurlandırmakta. Merkel iki gençlik projesine yaptığı katkılar dolayısı ile bu ödüle layık görüldü. Daha önceki yıllarda Devlet Başkanı Johannes Rau, eski Başbakan Helmut Kohl, eski İçişleri Bakanı Otto Schily bu ödülü aldılar. Berlin Yahudi Müzesi ödülü, Bosch Grubu gibi bazı şirketlere, Daniel Barenboim gibi sanatçılara ve Imre Kertész gibi ünlü yazarlara da verildi.