“Dünya içimde karanlık oyunlar oynuyor, Anne!”

23 Kasım 2011 Çarşamba

Ebru Ceylan’ın fotoğrafları Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 3 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında fotoğraf severleri bekliyor. Bu sergi, bir çocuğun, büyük bir bilinmezlik olan dünya karşısında tedirgin iç dünyasından yola çıkıp, kendi dünyasına dair ontolojik bir bakış denemesi… Çocuk denince ilk akla gelen, iyimserlik, saflık, tasasızlık gibi kavramları tersten okumak isteyen sanatçı, çocukların kaygılarla dolu, karanlık ve karamsar imge dünyalarını kurcalamak istiyor yapıtlarında. Ebru Ceylan aynı zamanda ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın da eşi.

Tel: 0212 231 47 30

Nadia Arditti - Mahmut Karatoprak Heykel - Resim Sergisi

Arnavutköy’de bulunan dem-art Sanat Galerisi,18 Kasım 2011 – 06 Ocak 2012 tarihleri arasında Nadia Arditti’nin heykelleri ile ressam Mahmut Karatoprak’ın eserlerine ev sahipliği yapıyor. Arditti bu sergideki yapıtlarını Kaz Dağları’ndan, Kozlu Köyü’nden ve doğadan esinlenerek gerçekleştirdi.

Tel: 0212 287 78 67

SALT’ın ikinci binası faaliyete geçti

Garanti Bankası’nın; güncel sanattan sosyal tarih ve ekonomi tarihine, mimarlıktan tasarım ve kent yaşamına kadar birçok alanda programlar gerçekleştiren kültür kurumu SALT’ın 2. binası, 22 Kasım’da açıldı. İki binada ortak bir programı hayata geçirmek üzere tasarlanan SALT’ın ilk binası SALT Beyoğlu’nun ardından Bankalar Caddesi’ndeki SALT Galata’nın açılmasıyla, Garanti Bankası, iki tarihi binada toplam 15.000 metrekarelik alanı kültür-sanatın hizmetine sunmuş oldu.

Mekanda, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Fotoğraf Arşivi’ni, Gülsün Karamustafa’nın ‘Peçesi Açılan Modernizm Sergisi’ni ve Maryam Şahinyan Fotoğraf Koleksiyonu’nu görebilirsiniz.

İgal Kohen’in uluslararası başarısı

Film çalışmalarına Fransa’da devam eden İgal Kohen, İsrail’de üç dine mensup insanların barış içinde birlikte yaşadıkları Neve Shalom köyünü konu alan dokümanter filmi ‘Une Oasis Sur La Colline’ ile uluslararası bir başarıya imza attı. Kohen, projesiyle ‘The Lovie Awards’ Dokümanter dalında ‘Gümüş’ ödüle layık görüldü. Ödüllerin 12 Kasım akşamı Londra’da dağıtıldığı yarışmada ünlü yönetmen David Lynch de altın kategorisinde ödül aldı.

 http://lovieawards.eu/winners/

Sanatta Türk - İsrail İşbirliği

İsrailli ünlü piyanist İtamar Golan ve ünlü keman ustası Atilla Aldemir, çalışmalarını bir araya getiriyorlar. Golan ve Aldemir son yıllarda başta İstanbul ve İsrail’de olmak üzere çeşitli konserler verdiler. Golan ve Aldemir, şimdi de ortak bir albüm için yola çıktılar.

1970 doğumlu Itamar Golan, piyano çalışmalarına yedi yaşındayken Lara Vodavoz ve Emmanuel Krazovsky ile konser vererek başladı. 1985–1989 yıllarında eğitimine İsrail – Amerika Kültür Vakfı’nın verdiği burs ile ABD’de devam etti. Ünü giderek yayılan Golan, Rus viyolonist Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Barbara Hendricks, Mischa Maisky, Matt Haimovitz, Tabae Zimmermann, İda Haendel ve Julian Rachlin ile kendi müzik okulunu kurdu. İsrail ve Berlin Filarmoni Orkestraları’nda Zubin Mehta önderliğinde solist olarak çaldı.

Atilla Aldemir Viyana’da yaşayan ve dünyaca takdir edilen bir keman ustası. Bu yıl Andante Dergisi’nin düzenlediği ‘Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri’ organizasyonunda ‘Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu’ ödülünü aldı. Aldemir ayrıca hem keman hem viyola dalında olmak üzere yurtdışında da pek çok ödül kazandı. Paganini’nin 24 Kapris’ini tek konserde geçen ilkbaharda Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda seslendirdi.  Bu yıl Daniel Barenboim ile çalan Atilla Aldemir, ünlü müzik adamından övgü ve destek aldı.Golan ve Aldemir çalışmalarını bir araya getirecekleri albüm için destek bekliyor. 

Yinon Muallem Kudüs Uluslararası Ud Festivali’ndeydi

İsrail İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi ve müzisyen Yinon Muallem, Kudüs Ud Festivali’nde Türk, Yunan ve İsrailli sanatçılarla birlikte sahne aldı. 12 Kasım’da, 1980 yılında hayatını kaybeden İzmir doğumlu ünlü rebetiko sanatçısı Roza Eskenazi anısına yapılan konserde Yinon Muallem, kanuni Mümin Sesler’in yönetiminde,  vokalde Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi bulunan Ladino şarkılarının ünlü sesi Yasmin Levy, Yunanistan’dan Yiota Negka ve Türkiye’den akademisyen-sanatçı Mehtap Demir’den oluşan bir grup sanatçı  ile sahne aldı. Geçtiğimiz günlerde aynı grup, Atina’da da benzer bir konser vermişti. Roza Eskenazi’nin hayatına adanan ve Roy Sher tarafından çekilen ‘Benim Tatlı Kanaryam’ adlı belgesel de festival kapsamında seyirci ile buluştu.

LIVE SANAT CONTEMPORARY İSTANBUL’DA

35 yılı aşkın geçmişi ile resim malzemeleri sektörünün en önemli distribütörlerinden ve sanata olan katkılarıyla tanınan LİVE SANAT, 24–27 Kasım tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan 6. Contemporary İstanbul’a Prof. Dr. Adem Genç’in eserleriyle katılıyor. Bugüne kadar yurt içinde 28, yurt dışında dört kişisel sergi açan ödüllü sanatçının birçok yapıtı resmi ve özel koleksiyonlara girdi. Yayımlanmış iki kitabı, çok sayıda bilimsel araştırma, bildiri ve makalesi bulunan Prof. Dr. Adem Genç, 1999 yılından bu yana çalışmalarını bir süre dekan olarak da görev yaptığı Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ve İstanbul / Mahmutbey’deki atölyesinde sürdürüyor.