Nostalji Zamanı

Bu hafta sevgili annelerle beraber farklı bir okuyucu kitlesine de sesleniyorum.  Sevgili büyükanneler, dedeler, teyzeler ve halalar, bir değişiklik yapıp neden yeğeniniz veya torununuzla bir program yapmıyorsunuz? 

Raquel AŞKANER HABİB Gençlik - Eğitim
21 Eylül 2011 Çarşamba

Göz açıp kapayana kadar bitecek olan bu güzel dönemden yararlanalım; hayatımızdaki bu değerli minik insanlarla eğlenceli ve kaliteli zaman geçirerek akıllarında güzel anılar bırakacak deneyimler yaşatmak için onları bir yerlere götürmeye ve sevinçleri ile anılarını paylaşmaya ne dersiniz?

Gelin bu hafta da zamane çocuklarımıza güzel bir nostalji yaşatalım ve biz de onlarla yaşayalım. Şu yalancı yazın son ılık günlerinde size canım annemin her zaman torunları ile yaptığı turu tavsiye edeceğim. İstikamet: Kanlıca! Bebek İskelesi’nden vapura bindiniz, aşınmış tahta koltukların denize yakın cephesinde yerlerinizi aldınız. Motorun çalışması ile denizde oluşan beyaz köpükler hakkında bir sohbet başlar. “Denize sabun mu atıyorlar ki köpük oluyor?” sorusu tüm çocukların aklından geçmiştir. Bunun gibi aklınızın uçundan geçmeyecek fakat duydukça sizi şaşkınlıklara uğratıp eğlendirecek birçok soruya hazırlıklı olun. Hatta ve hatta bu enteresan soruları ileride de hatırlamak için not bile almanızı tavsiye ederim. Yol boyunca size eşlik edecek martılara atmak için muhakkak yanınıza ekmek alın. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan bir bakmışsınız ki Kanlıca’dasınız. Şu güzel Kanlıca kaymaklı yoğurdunu belki de üstüne biraz şeker ile keyifle yedikten sonra, halen az da olsa geçmişin izlerini taşıyan küçük Kanlıca köyünü gezebilirsiniz. Sahildeki balıkçılardan birinde her annenin en mutlu olacağı menü olan omega 3 depolu balıklardan yedirirken, yanınızdaki minik canlara en çok hoşlandıkları; sizin ve ailenin diğer üyelerin çocukluk hikâyelerini anlatırsınız. Günü lezzetli bir dondurma ile tamamladıktan sonra, önceden tarifeden bakmış olduğunuz dönüş vapuruna binince, kim bilir belki de temiz havanın etkisi ile günün yorgunluğu birleşip bu minik surattaki tatlı ve masum bakan gözler yavaş yavaş kucağınızda uykuya dalar. Siz de unutulmuş anılarda tekrardan unutulmayacak bir gün yaşamış olursunuz.

EN ESKİ TARİHE YOLCULUK

Nostalji ve geçmişten bahsederken, şimdi biraz daha eski geçmişe gidelim ve 65 milyon yıl önce yok olduğu iddia edilen halen esrarengiz yönleri ile bilim adamlarını araştırmalara sürükleyen dinozorları Forum İstanbul’da kendi ortamlarında ziyaret edelim. Jurrassic Land, 3 yaşından itibaren her yaşa uygun, hem aile ile hem arkadaş ile gezilebilinecek bir mekân. Özenle hazırlanmış dinozorların iskeletten modülleri, yakından bile baktığınızda gerçek zannedebileceğiniz bir sürü çeşit dinozor size kendinizi dünyanın tek kıta olduğu varsayılan dönemde hissettirecek. İyi eğitimli ve anlatım dili her yaşa uygun rehberlerin ilginç bilgileri sunuşundan sonra, kendinizi 6 boyutlu çok iyi hazırlanmış bir filmin içinde hissedeceksiniz. Ses efektlerinin yanında rüzgâr ve zaman zaman su damlacıklarını hissederken sallanan koltuğunuzdan sakına heyecanlanıp kalkmayın. Küçük çocuklar için fazla gerçekçi olabilecek bir film olduğunu ve koltukların çocukların emniyeti için kemere ihtiyaç duyduğunu da belirtmek isterim. Daha sonra uğrayacağınız laboratuar bölümünde hasta dinozorların tedavisini seyredebilir ve deneylere şahit olabilirsiniz. Tabii ki çıkıştaki hediye dükkânına uğramadan mekanı terk etmek pek mümkün olmayacağından, baştan çocuğunuzla alınacak hediye adedinde karara varmanızı tavsiye ederim.14 Eylül’den itibaren resmi olarak açılacak olan bu mekan hakkında www.forumistanbul.com.tr adresinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

CONNECTION FAME HALL

Profesör ruhlu, araştırmacı oğlum Erim bir kaç sene üst üste katıldığı  “Connecting Consulting” merkezindeki programlardan her zaman çok keyif almıştır. İlk sene “Developing Science Minds” konulu programda yeni bilimsel bilgiler ile tanışırken hem merakını giderdi, hem de araştırmacı ruhunu besledi ve kafasındaki sorulara cevap buldu. Tüm malzemeleri ile Amerika’dan tedarik edilen bu kursu heyecan ve tatmin duygusu ile bitirdi. Bir sonraki sene “Countries and Cultures” konulu programa katıldığında ise genel kültürüne daha da engin bilgiler kattı. Bu sene ise “Connection Fame Hall” konulu programa katılmak çok istese de maalesef okul sonrası ders ve spor faaliyetlerinden dolayı pek zamanı kalamayacak. Bu sebeptendir ki benden rica etti; “Anne lütfen köşende bu sefer Esin’in yerinden bahseder misin? Bence bu tam sana göre bir konu! Hem de en azından benim yerime başka çocuklar gidebilir.” Deyince ben de yazmadan edemedim. Erim’in tüm aklı ve kalbi bu programda kaldı, umarım sizin çocuklarınız bunu programı deneyimleme şansına erişirler. Bu sene bir sürü ünlüleri ve onların hayatlarındaki önemli olayları konu alacaklar. Programa aylık olarak katılma şansınız bulunmaktadır. Unutmadan belirteyim, 7 Ekim’den itibaren tüm bu programlar mükemmel eğitimli ve deneyimli bir kadro eşliğinde üstelik İngilizce olarak yürütülmektedir.  Daha detaylı bilgiye www.connectingconsulting.com.tr’den ulaşabilirsiniz. Ellerinize sağlık Connecting Consulting ekibi ve katılan tüm çocuklar iyi eğlenceler.

Beyaz Perdeden seçmeler

Babamın Penguenleri

Evet, tam da Jim Carey’e göre bir rol. Kardeşim Neli, 6 yaşındaki oğlum İlker’i götürdüğünde nasıl gülme krizi geçirdiğini anlatıp durdu. Her ne kadar bu bir çizgi film olmasa da anlaşılan tüm çocukların ilgisini çekecekmiş bu penguenler.

İlk Yenilmez: Kaptan Amerika

Macera, bilim kurgu ve aksiyon bir arada, özellikle hayallerindeki süper kahramanı arayan genç erkek çocuklarının adrenalini pompalayan bir film.

Çılgın Çocuklar 4

Ailece izleyebileceğiniz, 3 boyutlu, komik, gizemli, macera dolu bir aksiyon çocuk filmi 16 Eylül’de sinemalarda.

Kitap Kurdu

Bu Roş Aşana Bayramı’nda çocuklara mükemmel bir hediye; “Tora’yı öğreniyorum”. Gözlem Kitap’tan temin edebileceğiniz bu kitap minik yavrularımıza resimlerle, hikâyelerle ve oyunlarla tarihimizi anlatıyor. Okuması zevkli ve eğitici bu kitap muhakkak çocuğunuzun kütüphanesinde olmalı.  

Sevgi ile kalın, sevgiyi paylaşın...