İsrail’de Arap öğrenciler için tenis okulu

Spor
20 Eylül 2011 Salı

İsrail’in kuzeyindeki  Caeesarea’da Arap nüfusun tenise olan ilgisini arttırmak için ünlü tenisçi ve yardım sever Freddie Krivine tarafından kurulan vakıfta sporu öğrenen bir çok Arap öğrenci bugün kortlarda.

1984 yılında İsrail’e yerleşen İngiliz asıllı Yahudi tenisçi bir dönem İsrail Tenis Federasyonu’nun başkanlığını yapmıştı.

Federasyon başkanlığı döneminde, lisanslı 600 İsrailli tenisçiden sadece dördünün Arap asıllı olmasından rahatsız olan Krivine, İsrailli Araplara tenis öğreten bir okul açmaya karar verdi.

2005 yılında babasının ölümünden sonra vakfın sorumluluğunu üzerine alan kızı Jane Krivine de bugün vakıf adına  Arap nüfusun yoğun olduğu bölgelerde 12’ den fazla tenis kortu yaptırdı.

Vakıf günümüzde tenis dersi almak isteyen Arap nüfusa finansal destek sağlayarak İsrail toplumunda Arap asıllı tenisçilerin sayısının artması için çalışıyor.

Bugün uluslararası turnuvalarda İsrail’i temsil eden Bedevi asıllı Bizman Tivon,  bu okuldan yetişen İsrail’in en ünlü Arap asıllı tenis oyuncularından sadece biri.