“Teröre karşı savaş bitmedi”

11 Eylül saldırılarının onuncu yıldönümünde bir mesaj yayınlayan Peres “Saldırılar kötülüğün örneğidir” dedi. Netanyahu ise teröre karşı savaşın henüz sonuçlanmadığını dile getirdi

Dünya
14 Eylül 2011 Çarşamba

ABD Başkanı Barack Obama’ya bir mektup gönderen İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, “Kendi ve tüm İsrail halkı adına tüm Amerikan halkının ve yaralı ailelerin acısını paylaşıyoruz,” mesajını iletti. Peres, “11 Eylül, teröre karşı savaşta dönüm noktasıydı. Bu ABD’nin önderliğinde, çocuklarımız için daha iyi ve güvenli bir dünya yaratma savaşıydı” dedi.  “Amerikan halkının yasını paylaşıyoruz” diyen Peres Amerika’nın kendileri için bir ilham kaynağı ve örnek olduğunu dile getirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise 11 Eylül’ün üzerinden on yıl geçmesine rağmen teröre karşı savaşın henüz sonuçlanmadığını belirtti. Dünyadaki tüm demokrasilerin birleşerek aşırı radikallere karşı savaşması gerektiğini vurgulayan Netanyahu, “Radikal İslam, ılımlı Arap ve Müslüman rejimleri de tehdit ediyor,” yorumunu yaptı. Netanyahu, “Bu tehdit hepimize karşı; Ortadoğu’daki tüm rejimlere ve istikrara karşı, İsrail’in güvenliğine karşı, Avrupa ve ABD’nin güvenliğine karşı, Rusya’nın ve diğer devletlerin de istikrarına karşı,” dedi. Netanyahu, radikallerin toplu imha silahları ele geçirmesi durumunda tehdidin ölçülemez bir boyuta da ulaşacağını hatırlattı.