Gençler görsel eğitime çok meraklı…

Gençlik - Eğitim
9 Eylül 2011 Cuma

Bilfen Okulları tarafından düzenlenen bir panelde Kanada Tuftis Üniversitesinden Dr. Zekeriya Karadağ, matematik gibi lisenin korkulu dersinin yeni geliştirilen bir program ile nasıl eğlenceli hale geleceğini anlattı.

Artık bu karmakarışık üçgen şekiller veya x, y, z denklemleri ne işime yarayacak sorusu tarihe karışıyor. Geometri ve İngilizce algebra kelimelerinden türetilen ismi ile Geo-Gebra programı internetten ücretsiz olarak indirilebiliniyor.

Karadağ, ‘’Bu programda öğrenci bir saat yapıyor, saatin yelkovanını ve akrebini çiziyor, sonra ikisinin nasıl döndüğünü matematiksel olarak görüyor ve ifade edebiliyor. Ya da bir bisikletin tekerleklerini oluşturup dönme açısı kavramını anlayıp hesaplayabiliyor,” diyerek yeni programı açıkladı.

Eğer matematik dersi hoca bilardo topunun ustaca vuruluşunun arkasında veya usta bir bisikletçinin kıvrak hareketlerinin korkulu rüya olan yüksek matematik, entegral ve türev hesapları ile görsel bir bağlantısını şipşak kursaydı en sevilen ders matematik olmaz mıydı? İşte şimdi ileri teknoloji ile bu mümkün gözüküyor…