Büyük Britanya, ''Dev'' Türkiye

Büyük Britanya’nın Polonya’yı yenmesiyle bayram yapan 12 Dev Adam, müthiş bir heyecana sahne olan maçta Pau Gasol’suz İspanya’yı devirdi; üst tura galibiyetle gitti

 

Spor
7 Eylül 2011 Çarşamba

Litvanya’da düzenlenen 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri’nde ilk tur A Grubu’nda İspanya ile yapacağı beşinci ve son karşılaşma öncesi ikinci tura çıkmayı garantileyen A Milli Basketbol Takımı’nı, Türk taraftarlar alkışlarla karşıladı.

Büyük Britanya-Polonya maçını izleyen ve Büyük Britanya’ya destek veren Türk taraftarlar, maçın ardından Türk Milli Takımı oyuncuları ısınmak için sahaya çıktıklarında, onları alkışlayıp, ‘’Türkiye, Türkiye’’ diye tezahüratlar yaptılar.

Polonya yenilgisi sonrası büyük şok yaşayan milli oyuncular ise taraftarları selamlayarak karşılık verdi.

RUS VE BULGAR HAKEMLERİ, FIBA’YA ŞİKAYET ETTİLER

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) yetkililerinin, Polonya-Türkiye maçında kararlarına büyük tepki gösterdikleri Rus hakem Sergey Mikhaylov ve Bulgar hakem Miroslav Tomov’u, FIBA’ya şikayet ettiği öğrenildi.

TBF yetkililerin, Rus ve Bulgar hakemlerin kötü yönetimi konusundaki şikayetlerini sözlü olarak FIBA yetkililerine ilettikleri bildirildi.

Litvanya’da devam eden 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri’nde ilk tur A Grubu 5. ve son maçında İspanya’yı 65-57 yenen A Milli Takım’ın oyuncuları, maçtan sonra büyük sevinç yaşadı.

Grupta Polonya yenilgisinin ardından 2. tur şansını zora sokan, ancak Büyük Britanya’nın bugün Polonya’yı mağlup etmesiyle İspanya maçı öncesi gruptan çıkmayı garantileyen milliler, güçlü rakibini yendiği maçtan sonra sahada birbirlerine sarılarak, galibiyeti kutladı.

Dünkü maçtan sonra adeta yıkılan oyuncular, İspanya karşısında bitime 31 saniye kala Hidayet Türkoğlu’nun attığı 3 sayılık basketle farkı 6 sayıya (63-57) çıkarınca, büyük sevinç yaşadı. Basketin ardından kenarda oturan oyuncular da sahaya girerek, hep beraber sevindi.

Maçın ardından da hem galibiyete hem de 2. tura çıktıkları için sevinen oyuncular, sevinçlerini kendilerini destekleyen yaklaşık 150 Türk taraftarıyla paylaştı.