Arsenal taraftar sitesinde antisemit mesajlar

İngiliz Futbol Kulübü Arsenal taraftar sitesinde en az bağış yapan üyelerin isimlerinin yanına Davud’un yıldızı konularak işaretlenmesi antisemitizm tartışmalarını başlattı

Dünya
7 Eylül 2011 Çarşamba

İngiltere’de yayınlanan British Chronicle adlı gazetede yayınlanan haberde, Arsenal futbol takımı taraftar forum sitesi “We are the Herd” en az bağış yapan üyelerini Davud’un yıldızı ile işaretliyor. Antisemit ve ırkçı olarak tanımlanan bu durum, sert eleştirilere maruz kaldı.

Binden fazla üyesi olan sitenin belli bölümlerine erişebilmek için bağış yapılması gerekiyor. Siteye bağış yapmayan üyelerden biri siteye yazdığı yazıda “Ben Yahudi değilim. İsmimin yanına böyle bir işaret konması tahmin edebileceğinizden de derin bir lekedir benim için” dedi. Diğer bir Arsenal taraftarı ise Yahudilerin ve işbirlikçilerinin zenginliklerini arttırdıklarını ve yaptıkları hırsızlıkları geri ödemelerinin vakti geldiğini belirtti.

Arsenal Futbol Takımı Sözcüsü, taraftarlarının hangi siteye girdiğini ve ırkçı mesajları takip edemeyeceklerini belirtirken, internet sitesi yetkilileri ise suçlamalara karşılık sitelerinin politik olmadığını belirttiler.