Türkiye - İsrail ticareti tam gaz

Türkiye ile İsrail arasında siyasi arenada yaşanan gerginlik, iki ülke arasındaki ticareti etkilemedi. İsrail, yılın ilk yarısında Türkiye ile ticaretinin yüzde 26 oranında arttığını açıkladı.

Şalom
24 Ağustos 2011 Çarşamba

TÜRKİYE’NİN İSRAİL’LE TİCARETİ ARTTI

Yılın ilk altı ayının ticaret verilerini açıklayan İsrail Ticaret Odası, bu dönemde Türkiye ile ticaretinin bir önceki yıla oranla yüzde 26 artarak iki milyar dolara ulaştığını belirtti. Veriler, 2011’in ilk yarısında İsrail’in Türkiye’ye ihracatlarının yüzde 39, İsrail’in Türkiye’den ithalatlarının da yüzde 16 arttığını ortaya koydu.

TİCARETİN LOKOMOTİFİ OTOMOTİV

Türkiye’nin İsrail’e olan otomotiv ihracatı 2011 yılının ilk yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 230 milyon dolara yaklaştı. İsrail Araç İthalatçıları Derneği’nin verilerine göre, Türkiye’den ithal edilen araçların İsrail pazarındaki payı yaklaşık yüzde 10’a çıktı. Geçen yılın aynı döneminde Türkiye’den ithal edilen aracın sayısı 8 bin 300 civarındayken bu yıl ithal araç sayısı 14 bini aştı.

İSRAİL ‘FLUENCE’LARI BEKLİYOR

Bursa’da üretimine başlanacak elektrikli Renault Fluence arabalar için İsrail’de hazırlıklar sürüyor. İsrailli Better Place firması ile Renault arasındaki anlaşmaya göre, önümüzdeki yıl İsrail’e 150 bin adet Fluence satılması planlanırken, Tel Aviv’de ilk show-room bu ay başında açıldı.