/ARTölye

Tuna SAYLAĞ
24 Ağustos 2011 Çarşamba

Sibel Horada ‘Kişisel, Hem De Değil’ Sergisinde

Tophane’de bulunan Daire, 14 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında galeri sanatçılarından Sibel Horada, Ali İbrahim Öcal, Çağrı Saray, Esra Carus, Funda Alkan, Gül Ilgaz, Ragıp Basmazölmez ve Zeynep Bingöl Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleşecek ‘Kişisel, Hem De Değil’ isimli grup sergisine ev sahipliği yapacak.

Sanatta kavramsalla estetik anlayışın ayrılmazlığının sorgulandığı 12. İstanbul Bienali’ne eş zamanlı olarak, Daire sanatçıları bu grup sergisi bu ayırımın beyhudeliğine ve içselle toplumsalı ayırmanın olanaksızlığına işaret ediyor. Dolayısıyla toplumsal yargılardan bağımsız olamayan estetik anlayışın da aslında kişiselden çok toplumsal olduğu vurgulanıyor. Açılış, 14 Eylül Çarşamba akşamı gerçekleşecek.

www.dairesanat.com

Adalar Müzesi Sanat Galerisi Figen Aydıntaşbaş’ı ağırlıyor

Figen Aydıntaşbaş sergide yer alan resim ve yerleştirmelerinde konsept olarak İstanbul’un çok kültürlü yaşamının bir mikrokozmosu olan Adaların, yiten bu özelliğini ve değişimini ele alıyor. Sergiyi 10 Eylül tarihine kadar izleyebilirsiniz.

Canan Tolon’un Reflex’i

Canan Tolon, 17 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında “Reflex” adını verdiği 9. kişisel sergisini Beyoğlu Galeri Nev’de açıyor. Ahşap üzerine yağlıboya tekniği ile gerçekleştirilen yeni dizi aslında, sanatçının 20 yılı aşkındır geliştirdiği izleğin, içeriğin bir devamı. Bu dizide gördüğümüz imgeler ve izleri sanatçının kariyerinin başından beri sürdürdüğü bütün çalışmalarında hissetmek mümkün.

Tel: 0212 252 15 25

ARTölye

Selçuk Başaran'ın "ARTölye" isimli sergisi, Galeri Selvin'de, 5 - 20 Eylül tarihlerinde görülebilir. Başaran, 'ARTölye' ismini vermiş olduğu sergidinin temasını şöyle tanımlıyor: "Sanat zamandan ve mekândan bağımsızdır. Her yerdedir ve her zamandır ama genellikle doğduğu yer sanatçının atölyesidir. Bir sanatçının atölyesi onun çalıştığı yerdir. Yaşadığı, nefes alıp verdiği, yarattığı, ürettiği yerdir..." 

Tel: 0212 263 74 81