Aile büyüklerine ve arkadaşlara uzaktan yardım...

Teknoloji
17 Ağustos 2011 Çarşamba

Facebook’a 2010 senesinde üye olan kullanıcılar arasında, payını en çok yükselten yaş aralığı 55 yaş üstü kullanıcılar. Bu da gösteriyor ki, orta yaşlı olarak nitelendirebileceğimiz kullanıcı grubu, hem kendi eski arkadaşları ile yeniden iletişime geçebilmek, hem de çocukları ve torunları ile iletişim kurabilmek için bilgisayarı geç de olsa keşfediyorlar. Bilgisayar bilginiz ne kadar kısıtlı olursa olsun, bilgisayarı yeni keşfetmeye başlayan annenizden veya babanızdan çok daha fazla bilgiye sahip olacağınız için, zamandan ve mekândan bağımsız olarak birçok yardım talebi ile karşılaşacağınızı garanti edebilirim.

Bilgisayar kullanmaya yeni başlamış birinin, böyle bir dünyanın içine doğmuş 80 ve sonrası doğumlu jenerasyonun jargonuna hemen ayak uydurmasını bekleyemeyiz. ‘Sürükle-bırak’, ‘pencere aç-kapat’, ‘görev çubuğu’ gibi deyimler, telefonda anlatırken size oldukça zor zamanlar yaşatabilecek eylemler olarak karşınıza çıkabilir.

Bunu önlemenin, aynı zamanda da gereken yardımı en iyi şekilde sunabilmenin harika bir yolu var: Uzaktan erişim. İnternet hızının artması ile birlikte, ücretsiz olarak da sunulan bir takım yazılımlar sayesinde, sevdiklerinizin her türlü teknik talebine cevap verebilir ve sorunlarını çözebilirsiniz.

Bu alanda kullanılan en yaygın iki yazılım TeamViewer ve LogMeIn. Annenize veya babanıza yeni bir bilgisayar aldığınızda bu yazılımlardan birini kurarsanız, ihtiyaçları olup sizleri aradıklarında, çok basit bir-iki tıklama ile uzaktan erişimi sağlayabilirsiniz.

Bu yazılımların yakın zamanda sundukları iPhone ve iPad uygulamaları sayesinde, dışarıda iken de annenizin kaybolan fotoğraflarını, babanızın çalışmayan tavla oyununu geri getirmeniz mümkün...