/Tarkan Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde

Aylin YENGİN Yaşam
17 Ağustos 2011 Çarşamba

NE DİNLEYELİM?

Yine, yeni, yeniden… Tarkan sahnede! Ve üstelik bu kez doğum günümde. Bundan daha güzel bir program düşünemiyorum! 9,10 ve 11 Eylül tarihlerinde Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sahne alacak olan Megastar’ı şimdiye dek canlı performansla izlemediyseniz, elinizi çabuk tutmanızı öneririm. Farklı kategorideki 40 - 275 TL arasında değişen konser biletleri tükenmek üzere.

NE OKUYALIM?

Brooklyn, Paul Auster’ın her köşesini özümsemiş olduğu kendi coğrafyası. Can Yayınları’ndan, Seçkin Selvi’nin çevirisiyle piyasa ya çıkan Sunset Park adlı kitabı da, Florida’da başlamakla birlikte yine gelip Brooklyn’in Sunset Park semtinde düğümleniyor. Çocukça bir ağız dalaşının kaldırılamayacak kadar ağır bir vicdan yüküne dönüşmesi sonucunda, doğup büyüdüğü yerden, içinde yetiştiği ortamdan, ailesinden ve arkadaşlarından, kendi geçmişinden ve hatta geleceğinden kaçan bir gencin acılı öyküsü. Pişmanlık, avarelik, aşk, umut kıvılcımları, günlük yaşamın çetin koşullarında bulunan geçici çözümlerin bir araya getirdiği kişilerin dayanışması... Bu kişilerden her birinin kendi kişiliğinin penceresinden dünyaya bakışı... Sunset Park, Paul Auster’ın bütün diğer kitapları gibi bir solukta okunacak bir çağdaş edebiyat başyapıtı.

NEREYE GİDELİM?

Diğer havalı tatil beldelerinden zaman kalır da Burgazada’ya yolunuz düşerse, Çardak Restoran’da bir balık yemeden dönmeyin. Yılların deneyimine ve hizmet anlayışına sahip bu şirin sahil lokantası, günlük hazırlanan taptaze mezeleri ve neredeyse önünüzde avlanan “capcanlı” balıklarıyla hizmetinizde. Deniz kıyısına dizdiği beyaz örtülü masaları ile kendinizi İstanbul’dan yarım saat uzaklıkta değil, adeta “tatilde” hissedeceksiniz. Çingene palamut mevsimi kapıda... Roka + rakı + palamut ve kırmızı soğan dörtlemesi ağzınızı sulandırmaya başlamadı mı? (Rezervasyon için: 0216 381 11 61)

NE İZLEYELİM?

Kahkahalarla gülmek ister misiniz? Horrible Bosses (Patrondan Kurtulma Sanatı) tam size göre öyleyse. Düşünün biraz, hanginiz iş yaşantınız boyunca size kâbuslar yaşatan bir patronla uğraşmak zorunda kalmadınız? Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) ve Dale (Charlie Day) nefret ettikleri patronlarından (Kevin Spacey, Colin Farrell, Jennifer Aniston) kurtulmak isterler. Bunun için de eski bir üçkâğıtçıdan (Jamie Foxx) yardım isterler. Yaptıkları plana göre hepsi birbirinin patronunu öldürecektir, ancak hiç bir plan kusursuz değildir.