Zamane Çocukları/ Tanıştığımıza memnun oldum…

Gençlik - Eğitim
10 Ağustos 2011 Çarşamba

Yorucu bir eğitim yılını geride bırakan canlarımız artık dinlenip eğlenmek istiyorlar. Ancak henüz kendi başlarına program yapamayacaklarından umut dolu gözlerle annelerine bakarlar. “ Eee anneciğim bu hafta ne yapacağız?” İşte yaz tatilinin hem keyifli hem de zor kısımlarından biri de İstanbul’da çocuk programı yapmak.

Çok sevimli ve hareketli iki oğlan çocuğuna sahip olduğum için son on yıldır sürekli hafta sonları yapacak program ve çocuk organizasyonları ayarlarken bulurum kendimi. Bu sebeptendir ki sevgili Şalom ailesi bana çoçuk etkinlikleri köşesini oluşturma teklifini yapınca hiç düşünmeden kabul ettim.  Bugünden itibaren sizlerin ve çocuklarınızın keyif alabileceği çok yönlü etkinlikleri sizlere sunacağım. Umarım memnun kalırsınız.

Haydi astronot olalım

Küçükken ki hayalim uzaya gitmek idi. Ne mutlu ki bu deneyimi canım oğlum Erim ile geçen sene İzmir’deki Uzay Kampı’nda katıldığımız Aile Çocuk Hafta sonu Programı’nda gerçekleştirebildim. Çok profesyonellikle işletilen, hem keyifli hem de eğitici bir program içeren bu kısa hafta sonu hem Erim için hem de benim için hafızalara kazınan bir rüya gibi geçti. İlkokuldan liseye kadar tüm yaş gruplarına hitap edebilecek programları kapsayan uzay kampındaki seçenekleri şöyle:   Aile Çocuk Kampı, Çocuklar için yaz kampı, Kış kampları, Robot yapma kampı vs…  Bu kampta uzayın derinliklerini keşfedip, uzay yürüyüşleri yapabilir, yer çekimi olmayan bir ortamda hareket etmenin garip hissini tadabilir, gerçek bir uzay mekiğine binip, iniş kalkış,  uzay istasyonunda görev tatbikatlarını deneyimleyebilir ve en sonunda da kendi füzenizi yapıp gerçek bir fırlatış gerçekleştirebilirsiniz. Çok heyecanlı, hem aileyi hem de çocuğu eğitici farklı bir deneyim yaşama şansını kaçırmamanızı tavsiye ederim. Özellikle teknolojinin esiri olmuş sevgili evlatlarımıza değişik bir bakış açısı ve deneyim kazandırmak için bundan iyi bir fırsat olmaz. (Bilgi için: www.spacecamp.com)ve deneyim kazandırmak için bundan iyi bir fırsat olmaz.

Kitap kurdu

Size bu hafta Bilgin Adalı’nın ‘Atlantis’in Çoçukları’ kitabını tavsiye etmek istiyorum. 7-12 yaş arası tüm çocuklara hitap edebilecek okuması kolay, maceralı bir akış içinde günümüzün önemli problemlerine parmak basan konularını işleyen üç kitaplık bir seriyi bu yaz tatili süresince çocuğunuz hevesle okumak isteyebilir.

Beyaz perdeden seçmeler

Beyaz şapkalı, minik mavi Şirinler geri geldiler. Evet, küçüklüğümüzün Şirine’si, Gargamel’i, Azman’ı, Şakacı’sı ve tüm Şirinler köyü 3 Ağustos’tan itibaren bizi çocuklarımızla beraber çocukluğumuza üç boyutlu bir dünyada geri götürmek için geldiler.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları II’yi üç boyutlu seyrettiniz mi? Kendinizi filmin bir karakteri zannedebilirsiniz dikkat edin!

Raquel AŞKANER HABİB