/Şirinler vizyonda...

Aylin YENGİN Yaşam
10 Ağustos 2011 Çarşamba

NE OKUYALIM?

Onu Yüreğinin Götürdüğü Yere Git adlı kitabıyla tanıdık ve çok sevdik. Şimdi Susanna Tamaro’nun yeni kitabı Sonsuza Kadar’ı okuma zamanı. Can Yayınları’ndan, kelimenin gerçek anlamıyla “iç açıcı” bir kapakla piyasaya çıkan kitap kimi zaman yok eden, kimi zaman da arındıran içimizdeki ateşi anlatıyor... Matteo ve Nora... biri ateştir diğeri su, biri akıldır diğeri yürek, biri sürekli harekettir diğeriyse durgunluk ve huzur; biri düşüncedir diğeri sezgi, biri zamandır diğeriyse sonsuzluk... Ancak bir gün bu mükemmel uyum dünyanın trajik yasaları karşısında dağılır gider... Matteo bir anda içinde dipsiz bir boşlukla tek başına kalır. Ama yollar onu asla bırakmaz ve hiçbir şekilde tahmin edemeyeceği bir geleceğe taşır. Zamanla doğa yasalarının gizemini keşfeden Matteo, insanların kendilerini bulmak, hayatı tanımak için ziyaret ettiği bir tür keşiş olup çıkar. Hayatın ve aşkın gizeminin, Nora'nın ardında bıraktığı bu büyük soru işaretinde yattığını, Matteo bir gün anlayacaktır... (168s. 14 TL)

NE İZLEYELİM?

Çocukluğumun şirin kahramanları Şirinler ekranda, hem de 3D olarak! Filmde Kötü büyücü Gargamel, Şirinler’i köylerinden kovuyor ve Şirinler, büyülü bir kapıdan geçerek kendilerini bizim dünyamızda; New York Central Park’ın ortasında buluyorlar. Üç elma yüksekliğinde olan Şirinler, Big Apple (Büyük Elma) olarak da bilinen New York Şehrinde sıkışıp kalıyorlar. Şirinler’in, Gargamel onları bulmadan köylerine dönmenin bir yolunu bulmaları gerekiyor. Yönetmen: Raja Gosnell. Yapımcı: Jordan Kerner. Senaryo: J. David Stem & David N. Weiss ve Jay Scherick & David Ronn. Hikâye: J. David Stem & David N. Weiss, Peyo’nun karakterleri ve çalışmalarından uyarlandı.

NEREYE UĞRAYALIM?

İstanbul'un tarihi dokusu içinde, geçmişin ve bugünün çizgilerini modern mimarisi ve Sultanahmet'e kadar uzanan büyüleyici manzarası ile lezzetseverlerin vazgeçilmez adresi olan İstanbul Modern Cafe ve Restaurant, sıcak yaz günlerinde terasında boğaz keyfini yaşatmaya devam ediyor… Hem müze gezisi sırasında hoş bir mola vermek isteyenlere, hem de öğlen ve akşam saatlerini farklı geçirmek isteyen misafirlerine Pazar günleri saat 18.00' e kadar, haftanın diğer günleri ise 10.00-24.00 saatleri arasında hizmet veren İstanbul Modern Cafe ve Restaurant, öğle yemeği keyfini Cafe Bistro'da yaşatırken akşamları Fine-Dining Restaurant olarak hizmet veriyor. (0212 2922612)