Bu hafta ne okuyalım?

Kitap Ajanda’m

Ağustos ayı genelde tatil ayıdır. Tatilde ne yapılır peki? Cevabını hepiniz biliyorsunuz… Özellikle Ağustos sonuna denk gelen bayram tatili haftasını da hesaba katarak, şezlong üzerinde rahatça okunabilecek birkaç kitap seçtim siz sevgili okurlarımız için…

Yaşam
3 Ağustos 2011 Çarşamba

 

İskender – Elif Şafak

Elif Şafak severlere müjde… 200.000 rekor baskıyla piyasaya çıkan son kitabı İskender’in kapak fotoğrafı için erkek kılığına giren ünlü yazar, bakın ne diyor? Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır... En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe... Aşkı aramadan evvel, düşün bir, ya benden nasıl bir âşık olur? İnsanın sevdası karakterinin yansımasıdır. Sen kavgacı isen, ha bire öfkeli, aşkı da bir cenk gibi yaşarsın. Gönlü pak olanın sevgisi de saf olur. Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır. En derin yaralar ailede açılır, kabuk tutsa bile kanar hikâye, içten içe... Attığımız her adım, yaptığımız her işte kendimizi yansıtırız. Budur çözülmesi gereken bilmece. (Doğan Kitap – 24 TL)

 

Türkiye'de Görülmesi Gereken 101 Yer

Türkiye’nin ödüllü turizm yazarları Fatih Türkmenoğlu ve Saffet Emre Tonguç’un kaleminden bir Türkiye rehberi... Biri TV programcısı, gazeteci ve gezi yazarı, diğeri profesyonel rehber, tarihçi ve gezi yazarı olan iki ünlü kalem, "Türkiye’de görülmesi gereken 101 yer"i seçtiler. Kitap Türkiye’deki yeryüzü cennetlerinin, mitolojik öykülerin, insani dokunuşların, tarihsel arka plan bilgilerinin yanısıra nerede kalınır, nerede yenir, ne yapılır gibi pratik ipuçlarını da içeriyor. Antik kentlerden plajlara, efsanelerden kültürel dokuya, konaklamadan, alışveriş olanaklarına, yöresel lezzetlerden, doğal güzelliklere, mavi yolculuk rotalarından rafting, trekking parkurlarına kadar turizm cennetleri ile ilgili her şey bu kitapta. (Boyut Yayın Grubu – 22,90 TL)

 

Gününüzü Aydınlatacak Sözler

 

Ferrari’sini Satan Bilge'nin yazarı Robin Sharma’dan bir başucu kitabı... Ferrari'sini Satan Bilge kitabı dünyanın dört bir yanındaki satış listelerinde üst sıralara yerleşerek gerçek başarı ve daimi mutlulukla dolu bir hayatın arayışı içerisindeki insanlar için en güvenilir kaynaklardan biri haline geldi. Gününüzü Aydınlatacak Sözler'de, Sharma'nın eserlerinde yer alan en umut verici, canlandırıcı ve yol gösterici alıntılar okurların hayatlarının her bir gününü doyasıya yaşayabilmeleri adına özenle seçilmiş. (Pegasus Yayınları – 19,90 TL)

 

Seni Bulmaya Geldim – Guillaume Musso

 

Ethan, Céline, Jessie. Bir erkek, bir kadın, bir çocuk. Uçurumun kenarındaki üç insan. Yolları kesişen, birbirini hem sevip hem yıkıma sürükleyen üç kişi. Geriye dönüşü olmayan noktayı geçtiler mi? Her şeyi değiştirebilmeleri için 24 saatleri var. Peki ama aşk ölümü alt edebilir mi? İnsan hep zamanı olduğunu sanır, ama gün gelir, geriye dönüşü olmayan noktayı aştığını, artık geriye dönmenin mümkün olmadığını fark eder. Zaman varken yaşamak için, sevmek için acele edin. Fırsat ellerinizin arasından kayıp gidebilir… (Doğan Kitap – 16 TL)

 

Haset ve Rekabet – Leyla Navaro

Haset aslında gizli bir has(r)et olabilir mi? Haset ve rekabet sadece keskin ve yıkıcı yönleriyle mi yaşanır? Yoksa rekabet ivme kazandıran bir duygulanıma, haset ise ilham kaynağına dönüşebilir mi? Bu kitap haset ve rekabetin yıkıcı dışavurumları kadar, ivme kazandıran ve geliştiren yönlerini de ele alıyor; bu güçlü duyguların psikanalitik kuramlarını, bireysel nedenlerini, toplumsal cinsiyet rollerindeki farklılıkları, bilinçli ve bilinçaltı savunmalarını tanımlayarak onların daha anlaşılır ve yönetilir hale dönüşmesini amaçlıyor. Yazarın kullandığı 'kendi kuyruğunu yiyen yılan' Ouroboros simgesi, haset ve rekabetin ikili doğasını yansıtıyor ve haset ile rekabetin yarattığı enerjinin kişiyi aşağıya çekmek, yiyip bitirmek yerine, onun gelişimini destekleyen bir itici güç olabileceği savıyla okura bir yol haritası veriyor. (Remzi Kitabevi 10 TL)