Nereye gidelim? Ne alalım? Ne dinleyelim? Ne izleyelim?

Nereye gidelim?

Geçen yıla kadar Port Sedef adıyla hizmet veren Sedef Adası’nın keyifli mekânı Elio Sedef, bu yıl yine tıklım tıklım – gerçek anlamda söylüyorum, 2-3 hafta sonrasına rezervasyon alıyorlar!

Aylin YENGİN Yaşam
20 Temmuz 2011 Çarşamba

Kendi iskelesinde 20 kişilik bar ve 50 kişilik güneşlenme imkânı sunan Elio Sedef, akşamları misafirine iskele üstünde ya da üst terastaki restoran bölümünde yemek servisi veriyor. Ayrıca bar ve lounge bölümleri ve ormanlık alanın içindeki localar da ek alternatifler yaratıyor. 300 kişi kapasiteli mekân, düğün ve davet organizasyonları için de gayet uygun. Deniz mahsulleri ağırlıklı menüde, Marmara’nın en taze balıkları ile Akdeniz mutfağının serpme mezelerini de bulabiliyorsunuz. Hafta sonları DJ performansları ve çok özel kokteylleriyle güney sahillerini İstanbul’a taşıyor ([email protected]).

 

Ne alalım?

Ben bir tekneye aşık oldum: adı OVO720C. 7,5 metrelik bu tescili güzelin havuzluğu 6 kişiyi ağırlayacak genişlikte. Geniş görüş açısı ve panaromik sunroof’u ile keyifli ve güvenli seyirlere imkân tanıyor; kabin oturma grubunun 2 kişilik yatağa dönüşümüyle günlük gezi teknesinin sınırlarını zorluyor. Çarpıcı tasarımı, lüks alkantara kabin tavan döşemeleri, gizli LED aydınlatmaları, mutfak dolabındaki cam kapaklı ocak-lavaboyla ve kullanılan renk ve dokularla kendi sınıfını yaratıyor. Havuzluğun güneşlenme alanına dönüşümü, ferah kabin, etkileyici ebatlardaki lüks tuvalet ve kuzine ile bütün yazı kent kaçamaklarıyla tatile dönüştürmek mümkün. Kapalı kabininde 5 kişilik oturma grubu ve özel ısıtma sistemiyle kışında denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Tasarım ödüllü OVO’yu kendi tarzınız ve hayallerinizdeki donanımlarla size özel hale getirebilirsiniz (www.ovoyachts.com).

 

 

Ne dinleyelim?

Yaz konserlerine gitmekten “sıkıldınız mı”? Öyleyse size harika bir alternatifim var. Candan Erçetin profesyonel müzik yaşamının 15. yılını, "Aranjman 2011" ismini verdiği albümü ile kutluyor. Önce Fransızca sözleriyle tanınıp sevilen, ardından da Türkçeye uyarlanarak müzikseverler ile buluşan 14 şarkının yer aldığı "Aranjman 2011" albümünde Candan Erçetin, şarkıları yarı Fransızca/yarı Türkçe sözlerle yorumluyor. 1954-1976 yılları arasında güçlü sesler tarafından yorumlanmış, Deniz ve Mehtap, Her Yerde Kar Var, Sessiz Gemi, Memleketim gibi şarkıların yer aldığı albümün yepyeni düzenlemeleri Alper Erinç tarafından yapıldı.

 

Ne izleyelim?

Rahat ve keyifli ortamıyla sinemaseverlerin vazgeçilmez tutkusu haline gelen Wings Cinecity Trio Açık Hava Sineması bu yaz yine rahat ve keyifli ortamıyla sinemaseverlerin beğenisini kazanıyor. Açıkhava sineması Haziran’dan Eylül’e kadar beyazperde tutkunlarını ağırlıyor. Yıldızlar altında, rahat minderleri ve şezlongları, seyir keyfini artıran ses sistemiyle açıkhavanın güzelliğini film izleyerek çıkarmak isteyenler Çarşamba ve Pazar akşamları 21.30 seansında buluşuyor (www.acikhavasinemasi.com).